Sit-&-Go-toernooien en Strategieën

Sit-&-Go-toernooien zijn heel erg populair in de wereld van het poker en simuleren de finaletafel. Vroeg of laat zal er dus veel actie zijn. De blinds verdubbelen ongeveer om de 10 minuten, dus er is veel actie en drama. Lees ons vorig artikel over de basis van Sit-&-Go-toernooien.

In tegenstelling tot multi-table-toernooien, waar slechts 10% van de spelers een geldprijs winnen, krijgt de top 3 van een tafel met 10 spelers een geldprijs. Dat kan verklaren waarom deze toernooien geliefd zijn bij zowel beginners als ervaren pokerspelers die geld verdienen met deze spellen.

Laten we eens een typisch Sit-&-Go-spel in detail bekijken:

DE EERSTE FASE

In de eerste fase van het toernooi moet u voorzichtig spelen. De blinds zijn redelijk laag, maar u moet zeker wat chips proberen te verzamelen door een aantal potten te winnen.

  • Probeer nooit te slowplayen, want een chip in uw hand is er twee waard in de pot.
  • Wacht niet te lang op een kaart om een hand te maken
  • Zet uitschakeling niet op het spel om wat meer chips te winnen
  • Ga niet all-in, tenzij u de nuts heeft.

DE TUSSEN FASE

Op dit punt zouden er ongeveer 5 spelers over moeten zijn in het pokerspel. Maar nu is het moment aangebroken om wat agressiever te zijn en een aantal keer te bluffen. Houd een oogje op de spelers die voorzichtig spelen om zo een geldprijs te kunnen winnen.

Als u tegen een voorzichtige speler speelt, val dan aan wanneer u kunt, want ze zullen eerder folden dan callen.

  • Ga voor de zwakke spelers en vermijd de sterke spelers.
  • Probeer de spelers met weinig chips uit te schakelen. Als u denkt dat u de beste hand heeft, ga dan all-in.

DE LAATSTE FASE

Nu is het tijd om er een schepje bovenop te doen en flink agressiever te spelen om de eerste plaats te bemachtigen. De blinds vereffenen moet nu uw topprioriteit zijn als onderdeel van uw pokerstrategie. Steel de blinds met starthanden  die goed genoeg zijn voor een showdown, want het is goed mogelijk dat de tegenstander callt en u goede kaarten krijgt op de flop.

Wees ook een beetje selectief, zodat u de indruk wekt dat u niet enkel de blinds steelt met iedere hand. Daardoor zullen de tegenstanders uw raises respecteren en zullen ze folden.

Zin om deel te nemen aan een Sit-&-Go-toernooi? Ga naar onze pokertoernooien hier bij Unibet en test uw skills.

Ga naar pokertoernooien