Kiezen Welke Soort Poker u Wilt Spelen

Het is bijzonder gemakkelijk om na een dag hard werken uw favoriete pokersoftware op te starten en meteen deel te nemen aan het eerste spel dat u ziet om uw pokerhonger te stillen. Maar is dat de beste manier om geld te verdienen en van het spel te genieten?

Wanneer we het hebben over succes in het pokerspel, denken we meteen aan factoren als het lezen en selecteren van handen en pokerstrategie, maar in werkelijkheid zijn er een groot aantal kleinere variabelen die een enorme impact kunnen hebben op uw winstpercentage. Een van die variabelen is de keuze van het spel.

Een geschikt pokerspel kiezen

Wanneer u probeert te bepalen welk spel het beste is voor u, moet u zichzelf de volgende vragen stellen:

  • Wat vindt u het leukst aan poker spelen?
  • Geef ik de voorkeur aan spanning op korte termijn of de belofte en betrouwbaarheid van de lange termijn?
  • Hoeveel tijd heeft u?
  • Hoeveel geld heeft u beschikbaar om poker te spelen?
  • Verkiest u veel actie of een gestaag spel?

Verschil tussen pokertoernooien en cashgames

Het verschil tussen toernooien en cashgames, No Limit Hold ‘em en Pot Limit Omaha is bijzonder groot wanneer het om de speelstijl gaat en het effect op de speler zelf. Het is niet alleen heel belangrijk dat u weet welk spel het beste is voor uw vaardigheden, maar ook dat u weet welk spel het beste is voor uw persoonlijkheid.

Als u een persoon bent die snel gefrustreerd of emotioneel raakt, dan zijn de spellen met een grotere variatie, zoals Pot Limit Omaha, misschien niet de juiste keuze voor u. U raakt sneller gefrustreerd en tijdens die emotionele periodes verliest u meer.

Online poker spelen en beschikbare tijd

Nog iets waar u zeker rekening mee moet houden wanneer u een spel kiest, is tijd. Hoeveel tijd heeft u om te spelen? Het is belangrijk dat u zich niet inschrijft voor een toernooi wanneer u onvoldoende tijd heeft om er uw volledige aandacht aan te besteden. Indien u zich zorgen maakt dat u niet voldoende zal kunnen slapen voor de volgende werkdag als u aan één van de laatste drie tafels zit, dan zult u niet uw beste spel kunnen spelen, want net op dat moment moet u zich volledig kunnen richten op het spel.

Een spel spelen dat financiële druk uitoefent kan er ook toe leiden dat u niet uw beste spel speelt, want het zorgt vaak voor onnodige druk. Wees er zeker van dat u spellen speelt die u eenvoudig kan veroorloven, zodat uw hersenen zich volledig kunnen richten op het spel. Op die manier heeft u uw emoties ook beter onder controle.

Uw eigen persoonlijkheid begrijpen en daaruit kunnen afleiden welke spel bij u past is heel belangrijk. Is uw persoonlijkheid geschikt voor de gestage, consistentere cashgames of de hogere variërende aard van toernooien of PLO? Wanneer u dat weet, zal u meer genieten van uw pokerspel. 

Neem deel aan een pokertoernooi