Hoe weet ik welke pokerhand mijn tegenstander heeft?

Het lezen van pokerhanden kan één van de moeilijkste vaardigheden in poker zijn om te leren, en in het bijzonder bij online poker, want u kan uw tegenstander niet zien. Maar wanneer u dit aspect van het spel meester bent, zal u uw spel opmerkelijk zien verbeteren in pokertoernooien.

DE HAND VAN UW TEGENSTANDER PROBEREN TE RADEN VOOR DE FLOP

Pokerhanden lezen begint voor de flop en er zijn een aantal factoren waar u gebruik van kan maken om uw beslissingen op te baseren. Indien u de andere spelers aan uw tafel goed in de gaten houdt, dan begint u na een aantal handen te voelen hoe ze spelen. Zijn het losbandige spelers of zijn ze voorzichtig? Het is vaak veel gemakkelijker om de hand van een voorzichtige speler te lezen, want er zullen niet veel mogelijke pokerhanden zijn om uit te kiezen.

HANDENREEKS IN ONLINE POKER

Handenreeksen is ook een belangrijk onderwerp om aan te kaarten wanneer we het over pokerhandlezen hebben. Beginners hebben vaak de neiging om de exacte hand te willen raden van een tegenstander en hun volgende beslissingen te baseren op die informatie. Kunt u de hand van de tegenstander verslaan of hem laten folden.

In poker heeft u beperkte informatie en het is daarom winstgevender om een reeks handen te raden van uw tegenspeler en uw beslissingen op die informatie baseren. Kunt u die handen verslaan of kunt u die handen laten folden?

DE GROOTTE VAN DE INZET VAN UW TEGENSTANDER ZEGT VEEL

De grootte van de inzet is ook een belangrijke factor waar we rekening mee moeten houden wanneer we proberen de hand van de tegenstander te lezen. De meest spelers kiezen om een bepaalde reden de grootte van hun inzet, en het is uw taak om te weten te komen waarom de tegenstander dat bepaald bedrag heeft ingezet of geraised.

Maar als uw tegenstander pre-flop raiset en daarna checkt op de flop, dan moet u ook beginnen nadenken waarom de speler eerst sterkte en daarna zwakheid vertoonde. Wil hij u in de val lokken of denkt hij dat hij echt geen kans meer maakt?

De meeste spelers beginnen uiteraard bepaalde inzetpatronen te volgen op basis van de sterkte van hun hand, en zodra u het inzetpatroon van uw tegenstander doorziet, heeft u toegang tot belangrijke informatie.

Een speler kan een bepaald bedrag inzetten als hij pre-flop een superhand heeft en een ander bedrag inzetten wanneer hij een middelmatige starthand heeft.

DE POSITIE VAN UW TEGENSTANDER AAN DE TAFEL

De positie van een tegenstander kan ook informatie geven over de sterkte van de hand. De meeste spelers zullen correct kiezen om meer handen van op de button te spelen en veel minder handen spelen als ze op de eerste posities zitten. Als u een tegenstander heeft die inzet in een vroege positie, dan kan u ervan uitgaan dat hij een sterke reeks handen heeft.

Indien u uw pokerhandleesvaardigheid wil testen, registreer u dan vandaag bij Unibet en probeer onze bekroonde pokersoftware tegen duizenden andere spelers van over de hele wereld.

Speel nu poker