Hoe pas ik me aan aan multi-table-toernooien?

Multi-table-toernooien zijn verschillend van cashgames, omdat spelers niet de mogelijkheid hebben om chips bij te kopen en dat ze uitgeschakeld worden zodra ze hun chips kwijtspelen. Wat ze bijzonder aantrekkelijk maakt is de uitbetalingsstructuur; de topprijzen of de tickets voor grotere live of online evenementen zijn groot in vergelijking met uw investering.

Dit heeft een grote impact op uw optimale pokertoernooistrategie. In vergelijking met cashgames heeft u slechts een leven, en overleving is bijzonder belangrijk. In cashgames is de waarde van uw chipstapel de waarde van het geld dat u ervoor heeft betaald. Dit is anders bij toernooien – uw chipstapel wordt waardevoller naarmate u dichter bij de prijzen komt.

HOE EEN ONLINE POKERTOERNOOI SPELEN

U heeft misschien wel al eens het gezegde 'U heeft enkel een chip en een zitplaats nodig' gehoord – dat gezegde slaat op toernooien. Hier zijn een aantal pokertips die u kunnen helpen bij het aanpassen aan multi-table-toernooien, en grote prijzen te winnen.

Speel voorzichtig aan het begin van een pokertoernooi. In deze fase hoeft u geen grote risico’s te nemen. Uw hoofddoel is overleven. Uitschakeling riskeren is een slechte manier om aan een toernooi te beginnen. Een grote chipstapel aan het begin van een toernooi garandeert niet dat u ergens bovenaan de ranking eindigt.

Zodra u wat verder bent in het toernooi moet u proberen uw chipstapel goed te beheren. Kies de handen en uw positie goed om uw chipstapel te behouden door af en toe blinds en potten te stelen.

Wanneer u een goede kans ziet om chips te winnen door te bluffen en u het gevoel heeft dat u druk kunt uitoefenen op uw tegenstander, dan moet u die druk tot het uiterste vergroten en uw tegenstander een keuze laten maken voor zijn of haar overleving het toernooi.

U HEEFT DE EERSTE TAFELS OVERLEEFD EN U BENT NU KLAAR OM TE WINNEN

Zodra u zeker bent van een geldprijs kijkt u eens naar de sprongen in de uitbetalingstabel van het toernooi. Wees u ervan bewust dat hoe hoger u eindigt, hoe groter de uitbetaling zal zijn.

In deze fase zal dat uw speelstijl beïnvloeden. Als u een grote chipstapel heeft dan kunt u meer druk zetten op de andere spelers door blinds en potten te stelen.  Als u een kleine chipstapel heeft dan wilt u hoger eindigen in de ranking. Voorzichtig spel is aanbevolen. Telkens wanneer iemand voor u wordt geëlimineerd, wordt er gratis waarde toegevoegd aan uw uitbetaling.

Als u deze richtlijnen toepast, zal u zich goed aanpassen aan multi-table-toernooien. Veel succes aan de toernooitafels van Unibet Poker!

Speel poker bij Unibet