Grondbeginselen van Bountytoernooien

Bountytoernooien, ook gekend als Knockouttoernooien, zijn heel populair. Het grootste verschil in vergelijking met andere soorten pokertoernooien is dat u een geldprijs wint iedere keer wanneer u een speler uitschakelt – ongeveer 20 tot 50% van hun buy-in.

Omdat veel spelers grote fouten niet kunnen vermijden, hebben we een lijst samengesteld om u te helpen uw strategie af te stemmen op bountytoernooien.

Wacht af en pas u aan voor een beter spel

Bountytoernooien zijn vermakelijk en daarom zijn de toernooien ook populair bij spelers die poker spelen als ontspanning, vaak niet echt veel pokerkennis bezitten en geen bepaalde strategie hebben. U kunt dus een aantal gekke bets en all-ins verwachten in het begin van het spel. Als u zich aanpast, maakt u een betere kans met uw pokerhand en dat maakt u ook bestendiger tegen bluf.

Zeg nee tegen samenwerking

Als u in normale pokertoernooien dichter bij de bubble komt, hebben de spelers de neiging om te checken als een van de kleine chipstapels all-in is. In bountytoernooien komt dat niet zo vaak voor, behalve dan een aantal uitzonderingen als het toernooi op z’n einde begint te lopen.

Wanneer kleine chipstapels aan de pot worden toegevoegd

Deze handeling zal u veel mogelijkheden geven om de spelers met veel chips te doen folden, zodat u heads-up komt met de kleinere chipstapels. Als u iemand met veel chips all-in ziet gaan met een zwakke hand om kleinere chipstapels te winnen, dan moet u hierop inspelen om ook all-in te gaan.

Bezit een chipstapel dat boven het gemiddelde ligt

Blijf agressief genoeg om een beetje voor te blijven op uw tegenstanders, zodat wanneer er een grote pot is, u de bounty’s en de chips kan winnen.

Houd een oog op de prijzenpot

Denk eraan dat het grote geld zich op de laatste tafel bevindt. Laat u niet afleiden door een uitschakelingsstrijd vroeg in het spel.

Als u nog steeds de kneepjes van het vak aan het leren bent, neem dan eens een kijkje in onze  Beginnerscursus Online Poker waar u spiekbriefjes, en pokerrankings  kan vinden 

Neem deel aan een pokertoernooi