Bankrollmanagement Poker

Er zijn veel voordelen bij het toepassen van degelijk bankrollmanagement bij online poker; u hoeft zich geen zorgen te maken over geld, dus het betekent uiteindelijk dat u op een meer ontspannen manier uw spel zal kunnen spelen en betere beslissingen zal kunnen nemen in verband met uw strategie.

Indien u met weinig bankroll speelt, zal er altijd een voortdurende druk zijn om geld te winnen, en dat kan leiden tot frustratie en tilt.  Hoe u uw bankroll beheert, hangt ook af van welk type speler u bent, welke soorten poker u speelt en hoeveel risico u wilt nemen.

De hobbyspeler

De hobbyspeler heeft een kleine pokerbankroll die gemakkelijk kan worden vervangen. Hij hoeft zich niet veel zorgen te maken over zijn bankrollbeheer, want de gevolgen als hij zijn bankroll verliest zijn minimaal. Een bankroll van rond de tien buy-ins is voldoende voor dit soort speler.

De serieuze amateurspeler

Een serieuze amateurspeler heeft een grotere bankroll en zal meer gevolgen hebben als hij zijn geld verlies. Deze speler heeft daarom een grotere bankroll nodig voor elke inzet. Als een serieuze amateurspeler zijn geld verliest en zijn bankroll niet kan vervangen, moet hij mogelijk opnieuw beginnen met lagere inzetten. Een bankroll van ongeveer 25 buy-ins voor NLHE, 40 voor PLO, 50 voor MTT's en 30 voor SNG's is normaal gezien voldoende voor dit soort speler.

De professionele speler

Een professionele pokerspeler verdient al het geld van zijn bankroll uitsluitend - of bijna uitsluitend - door online poker te spelen. Indien de speler al zijn geld verlies, dan is dat rampzalig, want dan heeft hij geen werk meer. Goed bankrollmanagement is cruciaal in dit geval, om te voorkomen dat de speler al zijn geld verliest. Een bankroll van ongeveer 50 buy-ins voor NLHE, 75 voor PLO, 100 voor SNG's en 200 voor MTT's is normaal gezien voldoende voor dit soort speler.

Gokje wagen

Nu en dan eens een gokje wagen in spellen die zich boven uw huidige bankroll bevinden, is handig om te groeien als pokerspeler en nieuwe dingen te leren over het spel. Als u een gokje waagt, dan mag u zeker niet met 'bang geld' spelen, zodat uw zich volledig kunt richten op de nieuwe uitdaging.

Zorg ervoor dat u ontspannen en uitgerust bent wanneer u speelt. Er zullen zeker zwakkere spelers dan u deelnemen aan het spel. Zorg ervoor dat u de laatste tijd niet veel heeft verloren. Stel ook een limiet in voor uw verlies. Indien uw limiet 5 buy-in is, dan moet u weer een stapje naar beneden als u ze alle vijf verliest. Indien u succesvol bent, kunt u wat meer blijven spelen met die inzet.

Zelfs de beste pokerspelers verliezen wel eens een lange tijd geld en hebben last van negatieve variantie. Dus laat uw eigen bankroll bepalen met welke inzet u speelt, en u zal het dipje overleven en op lange termijn blijven groeien als een pokerspeler.  

Speel nu poker