Spelers

Tijdens elk Europees kampioenschap staan nieuwe sterren op die zich in de kijker spelen, en die tijdens het toernooi zoveel indruk hopen te maken dat het hun carrière positief zal beïnvloeden. Tijdens het EK voetbal 2016 strijden acht extra teams om internationale roem, wat betekent dat deze zomer nog meer sterren hun stempel op het toernooi in Frankrijk willen drukken.

De vaste waarden

Zoals altijd zijn er enkele spelers die altijd tot de grote sterren zullen behoren en die een enorme impact blijven maken op elke wedstrijd waaraan ze meedoen, zoals Cristiano Ronaldo en Andres Iniesta. Topspelers hebben de mogelijkheid om een wedstrijd volledig op zijn kop te zetten door dat ene briljante moment, en met dat in het achterhoofd zou een weddenschap op team topscorer een slimme optie zijn.

Klaar om een ​​impact te maken

Football Generic

We zien spelmakers vaak over het hoofd en hebben de neiging om ons teveel te concentreren op spitsen, maar er zijn maar heel weinig aanvallers die hun kunstjes kunnen vertonen zonder de hulp van hun teamgenoten. Tijdens het EK 2012 eindigde Mesut Özil met de meeste assists, samen met Andrey Arshavin, Steven Gerrard en David Silva. Al deze spelers hadden in het verleden veelbewogen Europese Kampioenschappen en jongere spelers met net zoveel flair staan klaar om een enorme impact te maken, als ze de druk aankunnen. Indruk maken is niet eenvoudig, want spelers hebben in de groepsfase slechts 270 minuten om zich in de kijker te spelen, als ze alle wedstrijden spelen en niet geblesseerd raken of gewisseld worden.

Nieuwe spelers

Dit is hun tijd om te schitteren! Coaches zullen hun teams voor het EK voetbal 2016 met veel wijsheid kiezen, om de perfecte balans te creëren tussen ervaren spelers en jonge honden die klaar staan om deze zomer te laten zien wat ze waard zijn. Danny Drinkwater was dit seizoen onmisbaar tijdens de onverwachte titelrace van Leicester en zou zomaar kunnen worden opgenomen in de Engelse ploeg. Een andere speler die voor dreiging kan zorgen op de linkerflank is linksback Danny Rose van Tottenham, die op zoek is naar zijn grote doorbraak op een internationaal toernooi. Roy Hodgson heeft veel om over na te denken nu hij voor de Engelse ploeg kan kiezen uit steeds meer verschillende kwaliteiten. Dit maakt het lastiger om de uiteindelijke 18 spelers te selecteren die hun ongeslagen status willen vasthouden tot en met de EK-finale. 

Inzetten op het EK voetbal 2016