Wielrennen

Vuelta 2023: wie pakt het rood in Madrid?

24 augustus, 2023

De Tour en het Super WK wielrennen liggen net achter ons en daar is de volgende wielerhoogtepunt al. Van Barcelona naar Madrid, Spaanser kan het niet worden in de Vuelta a España 2023. Drie weken lang krijgt het peloton pittige Spaanse wegen voor de wielen geschoven. Na drie jaar Primoz Roglic won onze Belgische kampioen met verve de vorige editie. Maakt hij er twee op rij van of is het blok van Jumbo-Visma te sterk? Wij zitten er in ieder geval klaar voor. ¡Vamos!

Voorbeschouwing en parcours Vuelta 2023

Beginnen doen we in Spanje met een ploegentijdrit in Barcelona. Waar andere rittenkoersen de sprinters eerst aan het woord laten, vliegt de Vuelta er traditiegetrouw meteen vol in. Slechts twee vlakke etappes staan genoteerd in de openingsweek. Veel hebben de sprinters niet om naar uit te kijken, want hun kansen liggen daarna in de slotdagen van de Vuelta. De Vuelta 2023 doet ook dit jaar haar naam alle eer aan met maar liefst 10 aankomsten bergop. We duiden ritten naar Andorra, Xorret de Cati, de Tourmalet en de Angliru aan in de strijd om het rood. Vijf cols buiten categorie en 13 van eerste categorie staan er genoteerd. De eindwinnaar in Madrid zal het hoe dan ook niet gestolen hebben. Het belooft een spectaculaire Vuelta 2023 te worden!

Wedden op rode trui Vuelta

Het wordt een slopende editie waar een sterke ploeg cruciaal zal zijn. De drie gekende blokken met Jumbo-Visma, UAE en Quick-Step Soudal sturen elk hun beste équipes de baan op. Vooral bij Jumbo is de weelde indrukwekkend. Zowel Roglic als Vingegaard worden vooruitgeschoven om drie grote rondes op rij als team over de streep te trekken. Naast hen staan de beste knechten van het peloton klaar zoals Kuss, Kelderman en Tratnik. Vingegaard gaf verstek voor het WK en focuste zich vol op deze Vuelta. Na zijn Tour-winst eerder dit jaar is het zijn droom om met rood om de schouders te staan in Madrid. Vingegaard wint het algemeen klassement kan je spelen aan 2.20 keer je inzet. Heb je toch meer geloof in twee op rij voor onze jonge Belg? Hem vind je aan 5.00 voor het algemene klassement.

Niet alleen op het algemene klassement kan je bij Unibet wedden. Voor iedere rit kan je voorspellen wie gaat winnen, wie top drie rijdt of welke renner voor een andere specifieke renner finisht. Je vindt ook andere outrights zoals het bergklassement, jongerenklassement en het puntenklassement voor sprinters. Één wedtip viel ons op gezien de sterkte van Jumbo. Je kan een overwinning van Jumbo in het ploegenklassement spelen aan een notering van 2.25! Jumbo-Visma kon het in de Tour al, wie houdt hen tegen om dat ook in de Vuelta te doen?