Wielrennen

Vuelta 2023: wie knokt zich naar rood?

4 september, 2023september 5th, 2023

De eerste week Vuelta 2023 zit er op. We hebben er al een tumultueze editie op zitten, want iedere dag was er wel iets van chaos of onduidelijkheid. Van een tijdrit in het donker tot een val na de finish, niets waarvan we tegenwoordig nog schrikken in Spanje. Jumbo-Visma heeft met Sepp Kuss de rode trui binnen haar rangen op de eerste rustdag. Wie lost de superknecht van Vingegaard en Roglic af van die taak in de komende twee weken?

Vuelta 2023: terugblik op eerste week

De Vuelta à España deed zijn naam als grote ronde in de eerste negen etappes niet iedere rit eer aan. De openingstijdrit werd op een ongelukkig tijdstip geplaatst waardoor de laatste ploegen in het donker door de regen moesten fietsen. Ook dag twee verliep niet vlekkeloos want door het barslechte weer (en na onvrede bij de renners) gebeurde de tijdsopname al op 9 kilometer van de meet. Op dag drie kwam de Belgische rode trui ten val na zijn overwinning en de dag voor de rustdag werden de tijden halverwege een klim opgenomen door modder op de weg. Een startweek om snel te vergeten voor velen, behalve Sepp Kuss. Hij leidt comfortabel in afwachting tot zijn kopmannen de Vuelta 2023 overnemen. De topfavorieten zoals Roglic, Vingegaard, onze Belgische kampioen en Mas, staan allemaal binnen de 11 seconden van elkaar. All to play for!

Wedden op Vuelta 2023

De strijd om de rode trui ligt nog helemaal open. Aangezien de kaarten nog hetzelfde liggen als aan de start liggen ook de odds bij Unibet nog zeer gelijkaardig. Een eindoverwinning van Vingegaard staat aan 2.50 en ook Roglic krijgt die odds toegewezen. Onze Belgische kampioen krijgt odds van 4.50 in het algemene klassement door de sterke tegenstand van het blok Jumbo-Visma. Een interessant alternatief om te spelen op onze landgenoot is dat hij het jongerenklassement wint aan 1.72. Hiermee schakel je renners als Vingegaard en Roglic uit. De belangrijkste tegenstanders voor die trui zijn Ayuso en Almeida, renners die hij in de eerste week zeker aan kon.

Vooraf vonden we het in ploegenklassement met Jumbo-Visma een interessante wedtip. Voorlopig staan zij bovenaan het ploegenklassement dankzij hun drietand Roglic – Kuss – Vingegaard. Eerste achtervolger is Team UAE met renners als Ayuso, Soler en Almeida. De odds dat Jumbo-Visma het ploegenklassement wint, zijn van 2.25 naar 1.83 gedaald. Deze noteringen lijken ons nog steeds interessant, speel jij mee?