Voetbal

Zetten de Belgen grote stap naar EK 2024?

8 september, 2023

Aankomende zaterdag spelen de Belgen in Azerbeidzjan tegen de laatste in groep F. Op zoek naar een ticket voor het EK 2024 is een overwinning een must. Met één wedstrijd minder dan Oostenrijk staan de Duivels voorlopig op een tweede plaats. Reist onze nationale trots terug naar België met een ruime overwinning op zak, of worden ze tegen alle verwachtingen in verrast?

Voorbeschouwing België vs Azerbeidzjan

België staat voorlopig op een tweede plek op drie punten van Oostenrijk. Met zeven punten uit drie wedstrijden heeft Domenico Tedesco weinig reden tot klagen. Als nummer vijf van de wereld is België het aan haar stand verplicht om zich voor het EK te kwalificeren. Met een overwinning op bezoek in Bakoe staan de Belgen met één been op het EK. Azerbeidzjan mag absoluut geen tegenstand zijn als we hun 121e plek op de FIFA-ranking in het achterhoofd houden.

In groep F werden de Zweden gezien als uitdager van België en Oostenrijk in de strijd om de twee EK-tickets. Die rol vertolken ze tot nu toe niet helemaal. Ze konden zowel Oostenrijk als België het niet moeilijk maken en verloren tweemaal. Met drie punten na drie wedstrijden staan ze al op ruime afstand van de Duivels. Alert blijven is de boodschap, want wie weet kan Zweden in de terugronde van de EK-Kwalificatie wel de nodige tegenstand bieden.

Wedden op België vs Azerbeidzjan

België heeft absoluut geen excuses om hier iets te laten liggen. België speelt onder Tedesco goed voetbal waardoor het geloof zelfs bij de meest kritische fans aan het terugkeren is. Zowel Zweden als Estland werden met 0-3 aan de kant geschoven. Op bezoek bij Azerbeidzjan verwachten we minimaal eenzelfde resultaat waardoor we als eerste wedtip voor ‘Belgie wint -2’ gaan. Bij exact twee doelpunten verschil krijg je je inzet terug, alle eindstanden met een grotere winstmarge leveren je twee keer je inzet op!

We zien onze landgenoten hoe dan ook niet ophouden na één doelpunt. Het doelsaldo van de Belgen toont dat aan, want in drie wedstrijden werd al zevenmaal gescoord. Tedesco krijgt de kans om heel wat wisselspelers na de rust een kans te geven om zich te bewijzen. Hierdoor verwachten we ook in de tweede helft de nodige aanvalsgolven van onze Duivels. Dat Belgie scoort in beide helften lijkt aan een notering van 1.75 dan ook de ideale wedtip om in beide helften aan het beeld gekluisterd te zitten! Speel jij met ons mee?