Voetbal

Wie wordt de winnaar van deze (beperkte) vijfde speeldag van de Pro League?

24 augustus, 2023

Aangezien er nog wel wat Belgische ploegen strijden om de groepsfase van verschillende Europese competities te halen, wordt de vijfde speeldag niet volledig afgewerkt. Antwerp vs AA Gent, RWDM vs Union SG en Club Brugge vs KRC Genk worden uitgesteld naar nog nader te bepalen speeldata in september. Profiteert Anderlecht en komt het alleen op kop?

Wedden op Westerlo vs KV Mechelen

De Kemphanen wisten op voorhand dat ze een pittige kalender hadden af te werken in augustus. Met achtereenvolgens Club Brugge, Anderlecht en AA Gent als tegenstander is de 0 op 9 uit deze duels dan ook geen absolute verrassing. Op de openingsspeeldag bracht Westerlo in extremis nog een punt mee uit Eupen. Komende zaterdag zakt KV Mechelen af naar ’t Kuipke; Jonas De Roeck en co zullen op hun hoede moeten zijn. KV Mechelen haalde vorig weekend stevig uit tegen Union en dat geeft de troepen van Steven Defour ongetwijfeld moed. De eerste overwinning voor de Kakkers was een feit, Westerlo moet nog steeds met de druk van het uitblijven van die eerste zege omgaan. Brengt de komst van Nacer Chadli rust in de tent? We denken dat een Bet Builder-weddenschap met ‘beide teams scoren’ en ‘dubbele kans KV Mechelen of gelijkspel’ een goede kans maakt (notering 2.38).

Wedden op STVV vs Cercle Brugge

Beide ploegen kenden een goede start. Vooral STVV verrast vriend en vijand: AA Gent had vorige speeldag alle moeite met de Kanaries en kon nog een punt uit de brand slepen na een dubbele achterstand. Cercle Brugge verloor telkens met het kleinste verschil tegen Antwerp en Genk, maar wist wel de maat te nemen van zowel Charleroi als Standard. Cercle is favoriet om te winnen op Stayen, maar persoonlijk zien we minder verschil tussen beide ploegen op dit moment dan de noteringen doen uitschijnen. ‘Sint-Truiden – ongeldig bij gelijkspel’ geeft momenteel een interessante notering van 2.32.