Voetbal

Wie wordt de winnaar van de zevende speeldag van de Pro League?

13 september, 2023

Nu de traditionele interlandbreak achter de rug is, kunnen we weer uitkijken naar het vervolg van de vaderlandse competitie. Ook deze zevende speeldag staan er enkele interessante partijen op het programma. Antwerp tracht een hardnekkige vloek te doorbreken, Union hoopt nog eens te zegevieren en voor Standard begint het seizoen écht nu zondag om 13u30.

 

Wedden op KVC Westerlo vs Royal Antwerp FC

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar toch is het zo: Antwerp kon in het Kuipje nog nooit een officiële wedstrijd winnen. Voor Westerlo komt de eerste driepunter na elke nederlaag (nu vijf op een rij) steeds dichterbij en de spelers van de Great Old zullen ongetwijfeld al met de verplaatsing naar FC Barcelona in het hoofd zitten. Lukt het de Kemphanen om dit straffe record in stand te houden? Met Nacer Chadli en ook Sergiy Sydorchuk haalde Westerlo in extremis nog wat ervaring extra bij het elftal van Jonas De Roeck. Een weddenschap ‘dubbele kans 1X’ levert je een mooie notering van 2.30 op.  En als Westerlo wint van Antwerp, is het quasi altijd met 2-1 (zes van de laatste zeven zeges in het Kuipje!). Die eindstand staat genoteerd aan een geweldige notering van 14.00.

Wedden op Union SG vs Racing Genk

Zowel Union als Genk spelen vijf dagen na dit duel hun eerste Europese groepswedstrijd, dus er is op dat vlak voor beide topclubs geen sprake van enige beïnvloeding. Genk heeft meer moeite dan Union om de aanvalsmachine terug in gang te zetten. Het scoorde slechts zes goals in vijf wedstrijden tot nu. De Limburgers hopen daar, met het aantrekken van Andi Zeqiri, beterschap in te krijgen. Union liet in de laatste twee duels (tegen KV Mechelen en Antwerp) dan weer zien dat het defensief wat aan stabiliteit heeft moeten inboeten. De Brusselaars verloren sinds de terugkeer naar de Pro League nog maar één keer van Racing. We zien beide teams wel scoren (notering van 1.58). In de laatste vijf onderlinge duels werden er vier keer minstens drie goals gemaakt. Deze weddenschap staat momenteel genoteerd aan 1.68.

 

Wedden op KAS Eupen vs Standard Luik

Standard trekt op zondag naar Eupen met één doel voor ogen: eindelijk die eerste competitiezege halen. De Rouches hebben zich de laatste dagen vóór het sluiten van de transfermarkt nog gevoelig versterkt; ex-spelers Steven Alzate en Moussa Djenepo keren tijdelijk terug naar Sclessin. Isaac Hayden wordt geleend van Newcastle en met Kamal Sowah werd nog een oude bekende van Carl Hoefkens gehuurd. Heeft de trainer dankzij de interlandbreak voldoende tijd gehad om al die versterkingen in te passen? We zien Standard wel de volle buit halen aan de Kehrweg. Standard is ook favoriet bij Unibet, maar de notering van 2.40 is zeker de moeite waard om een gokje te wagen.