Voetbal

Wie wordt de winnaar van de zesde speeldag van de Pro League?

29 augustus, 2023september 8th, 2023

Anderlecht staat zowaar aan de leiding in de Pro League. Dit weekend verdedigt de recordkampioen die leiderspositie op het veld van Racing Genk. Verder worden er, eveneens op zondag, met AA Gent vs Club Brugge en Union SG vs Antwerp nog twee absolute topaffiches gespeeld.  OHL en Kortrijk vechten vrijdag al een belangrijk duel uit in de kelder van het klassement.

 

Wedden op OHL vs KV Kortrijk

Voor Marc Brys en Edward Still zijn het wellicht slapeloze nachten. Zowel OHL als Kortrijk konden nog geen overwinning boeken dit seizoen, maar daar komt mogelijk nu vrijdag verandering in. Er is wel één klassement waar beide teams aan kop staan: OHL slikte de meeste gele kaarten van alle zestien teams (13 kaarten), Kortrijk eentje minder (12). Een weddenschap op veel kaarten is dus zeker het overwegen waard. Daarnaast denken we dat het thuisvoordeel uiteindelijk in het voordeel van OHL zal spelen. ‘OH Leuven wint en beide teams scoren’ geeft drie keer je inzet terug.

Wedden op KAA Gent vs Club Brugge

Club won 42 van de laatste 85 onderlinge confrontaties sinds 1995, net niet de helft. Voor het laatste gelijkspel tussen beide topploegen moeten we al terug naar december 2019 (doelpunten van Dennis en Vadis). Gent en Club zijn goed aan het seizoen begonnen en baden in offensieve weelde, dus verwachten we een mooie wedstrijd. Club scoorde al 14 doelpunten in 4 competitiewedstrijden. ‘Totaal aantal doelpunten door Club Brugge meer dan 1.5’ geeft een mooie notering van 2.08. Denk je dat KAA Gent voor eigen publiek de Slag van Vlaanderen niet verliest, kan je op veilig spelen en KAA Gent ‘Ongeldig bij gelijkspel’ zetten aan 1.88.

 

Wedden op Racing Genk vs RSC Anderlecht

Anderlecht trekt naar Limburg met een dubbel voordeel: het zit in een flow met vier zeges op een rij en het speelt, in tegenstelling tot Genk, geen Europese midweekwedstrijd. Toch is Racing duidelijk favoriet tegen de huidige leider (1.90). Anderlecht kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen tegen de Limburgers. Verwijst Anderlecht die statistiek naar de prullenmand? ‘Dubbele kans X2’ geeft een interessante notering van 1.94. Succes!