Voetbal

Wie wordt de winnaar van de twaalfde speeldag van de Pro League?

25 oktober, 2023oktober 27th, 2023

De laatste ploegen die Europees spelen hebben nog maar net hun vliegtuig huiswaarts genomen en een nieuwe speeldag van de Pro League dient zich alweer aan.  Op vrijdag bekampen RWDM en STVV elkaar om nog eens een overwinning binnen te halen. KV Mechelen voelt de adem van Eupen, Kortrijk en Westerlo in de nek en moet winnen tegen Cercle Brugge om wat geruster de maand november in te duiken. Op zondag krijgt Club Brugge rivaal Antwerp over de vloer en tracht Standard een derde topper op rij te winnen door de scalp van de Buffalo’s te pakken. Waar zet jij op in?

 

Wedden op KV Mechelen vs Cercle Brugge

Na één punt uit vijf wedstrijden, thuis tegen landskampioen Antwerp, wordt het voor KV Mechelen dringend tijd nog eens een zege te boeken. Tegenstander van dienst is het positief verrassende Cercle Brugge. De Vereniging herpakte zich na een nul op negen met twee zeges – tegen OHL en vorig weekend tegen AA Gent. De laatste drie onderlinge duels eindigden telkens op een gelijkspel. Van het thuisvoordeel moet KV Mechelen het niet meteen hebben dit seizoen. Met een 7 op 15 is het net gebuisd. Defensief zijn er ook wel wat problemen voor Steven Defour, aangezien Belghali als Bolingoli langdurig geblesseerd zijn. Daarnaast is ook de buffer vóór de verdediging, Mory Konaté, een tijd onbeschikbaar. We vermoeden dat Cercle Brugge, omwille van de defensieve problemen bij KV, niet gaat verliezen achter de Kazerne. Cercle Brugge – ongeldig bij gelijkspel staat aan 1.63 genoteerd. Dikt topschutter Kévin Denkey zijn totaal nog verder aan? Een notering van 2.63 voor een doelpunt van Denkey is zeker het overwegen waard.

Wedden op Club Brugge vs Royal Antwerp FC

Dé topper van deze speeldag wordt op Jan Breydel gespeeld. Beide teams zitten echter in een vervelende periode. Het rommelt nogal bij Club – vorig weekend ging het ten onder bij het geplaagde KV Kortrijk. De Brugse verdediging is niet erg solide en diepste man Thiago loopt ook niet bepaald over van vertrouwen. In de andere hoek hebben we kampioen Antwerp. Het morst, net als Club, met de punten en vorig weekend kende Antwerp een absolute pechdag tegen Charleroi. Drie tegengoals (waarvan twee strafschoppen), dat is veel voor de anders zo geroemde rood-witte defensie. Tot overmaat van ramp viel kersvers Rode Duivel Mandela Keita uit met een knieblessure. Beide teams kunnen dus dringend een opsteker gebruiken. Het is erg lastig te voorspellen aan welke kant het dubbeltje zal vallen. Of helemaal niet? Een gelijkspel aan een notering van 3.70 is geen slechte optie. Wat we wel kunnen verwachten: een stevige strijd met toch wel wat fouten en daarbij ook gele kaarten. Scheidrechter Bram Van Driessche trok dit seizoen in de Pro League gemiddeld vijf gele kaarten per duel. Meer dan 5.5 kaarten in deze topper staat aan 1.96.

Wedden op KV Kortrijk vs Racing Genk

Glen De Boeck heeft KV Kortrijk terug onder de levenden gebracht. Met zes punten uit drie wedstrijden doet hij al een stuk beter dan de ontslagen Edward Still (2 op 24). Vorige week ging Club nog voor de bijl. Wordt Racing Genk het volgende slachtoffer? De Limburgers haalden vorige week uit tegen KV Mechelen en beëindigden daarmee een reeks van vier opeenvolgende gelijke spelen. Het wordt afwachten hoe de Limburgers hun Europese duel tegen Ferencváros verteerd gaan hebben. In het Guldensporenstadion kan het altijd wel eens spoken… Het zou ons niet verbazen dat KV Kortrijk minstens een punt haalt tegen Racing Genk. De weddenschap dubbele kans 1X staat aan 2.65 genoteerd. Heb je meer geloof in Racing Genk, kan je eventueel nog opteren voor een weddenschap op doelpunten: meer dan 3.5 doelpunten levert je 2.12 keer je inzet op. Wie het risico niet schuwt, durft misschien wel wedden dat aanvallende back Daniel Muñoz nog eens een doelpuntje meepikt (5.20). Veel succes, speel verantwoord!