Voetbal

Wie wordt de winnaar van de dertiende speeldag van de Pro League?

1 november, 2023

Nog drie speeldagen en de heenronde van de Pro League zit er alweer op. Tot dusver doet Union SG het prima onder leiding van Alexander Blessin. De fiere leider krijgt Club Brugge op bezoek in het Dudenpark. De laatste passage van Club was een nachtmerrie voor de Brusselaars… Eerste achtervolger Anderlecht (Brussel boven dit seizoen!) reist af naar Jan Breydel, waar de andere Brugse eersteklasser na een negen op negen klaar is voor de strijd. Ook Antwerp en Racing Genk spelen een topper dit weekend. Vooral de Great Old moet punten zien te rapen; een derde nederlaag op rij zou een stevige opdoffer voor de titelverdediger betekenen. Waar zet jij op in?

 

Wedden op Royal Antwerp FC vs Racing Genk

De eerste ontmoeting tussen de twee topploegen sinds de onwaarschijnlijke apotheose van vorig seizoen. Racing Genk zit redelijk op schema, terwijl bij thuisploeg Antwerp de motor niet meer geheel aanslaat. De kampioen kampt wel met wat blessures, maar vooral het steriele aanvalsspel moet Mark van Bommel zorgen baren. De Champions League buiten beschouwing gelaten, brengt Antwerp vooralsnog te weinig. Racing Genk daarentegen heeft na een moeizame start met vele draws toch weer wat schwung in haar spel gekregen. De twee laatste wedstrijden werden gewonnen, de laatste competitienederlaag dateert alweer van vijf augustus (0-1 tegen KAS Eupen). Het zou ons niet verbazen als Racing Genk ook nu zaterdag het laken naar zich toe kan trekken en zo de pijnlijke treffer van Toby Alderweireld toch een beetje kan wreken. Racing Genk wint de wedstrijd staat genoteerd aan 3.30. Een veiligere keuze is een weddenschap op beide teams scoren aan een notering van 1.56.

Wedden op Cercle Brugge vs RSC Anderlecht

De Vereniging kampeert op een mooie vierde plek – Miron Muslic laat zijn ploeg attractief voetballen en dat levert op. Cercle heeft ook de topschutter in haar rangen. Kévin Denkey scoorde al tien keer in twaalf competitiewedstrijden (waarvan één vanaf de stip). Kan de Anderlechtse defensie de Togolees aan banden leggen? Vertonghen en co zijn alvast gewaarschuwd. Uit de statistieken blijkt dat dit duel slechts drie (!) keer geëindigd is op een gelijkspel in de laatste 42 wedstrijden. Cercle speelde overigens nog niet gelijk dit seizoen. Een bet builder-weddenschap ‘dubbele kans 12’ en ‘beide teams scoren’ geeft een interessante notering van 2.33.

Wedden op Union SG vs Club Brugge

Club bezorgde Union een fikse kater op de laatste speeldag van de play-offs vorig seizoen. Komende zondag liggen de rollen iets anders; het Dudenpark is het toneel van de clash tussen de ongenaakbare leider en een weifelend Club Brugge. Blauw-zwart klopte Antwerp wel vorige zondag, maar het spel was niet bepaald flitsend. Club verloor ook al de helft van haar uitwedstrijden tot nu toe, geen bemoedigend gegeven om op bezoek te gaan bij de leider. We denken dan ook dat Union komende zondag voor de tweede keer (pas) sinds de terugkeer naar de pro League Club zal kloppen. Een zege voor Union tegen Club levert 2.20 keer je inzet op. Een iets gewaagdere weddenschap is Union wint en beide teams scoren aan een mooie notering van 3.70. Waar zet jij op in? Wat je ook doet, speel altijd verantwoord. Succes!