Voetbal

Wie wint de Zuid-Amerikaanse Champions League?

2 november, 2023

De finale van de CONMEBOL Libertadores staat op het programma. In het Maracanã-stadion nemen Boca Juniors en Fluminense het tegen elkaar op in de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. Haalt Fluminense op eigen veld hun eerste Copa Libertadores, of wordt het Boca’s zevende eindoverwinning?

CONMEBOL Libertadores-finale

Op zaterdagavond is het zover: de finale van de CONMEBOL Libertadores staat op het programma. De CONMEBOL Libertadores is het meest prestigieuze clubvoetbaltoernooi in Zuid-Amerika. Clubs uit de continentale competities strijden jaarlijks om de titel, vergelijkbaar met de UEFA Champions League in Europa. Het toernooi staat bekend om zijn intense wedstrijden, historische clubs en gepassioneerde fanbases. Er is geen enkele wedstrijd waar je je als neutrale supporter verveelt, zowel op als naast het veld.

Aan de ene kant staat Boca Juniors. De Argentijnse gigant met als thuisbasis het bruisende La Bombonera heeft 35 Argentijnse titels op hun naam. Als ze in de finale tegen Fluminense weten te winnen, komen ze op gelijke hoogte met hun landgenoten van Independiente op zeven Copa’s. De laatste Copa van Boca is al geleden van 2007. Daar kan Fluminense nog niet over meepraten. De Brazilianen gaan op eigen veld op zoek naar hun allereerste Copa Libertadores.

Wedden op Boca Juniors vs Fluminense

Het is sinds 2012 geleden dat beide ploegen elkaar nog eens troffen. Toen speelden ze op drie maanden tijd vier keer tegen elkaar, met twee Argentijnse overwinningen en één voor Fluminense. Beide ploegen staan weliswaar in de finale, maar lijken allesbehalve in topvorm op dit moment. Bij Boca Juniors missen ze zeker Marcos Rojo (geschorst) en Exequiel Zeballos (blessure). Verder zijn ook Dario Benedetto en Nicolas Valentini zéér twijfelachtig met blessurezorgen. Zo is Boca al snel enkele belangrijke spelers kwijt. Fluminense heeft minder kopzorgen op dat vlak, enkel kapitein Nino lijkt onzeker met een knieblessure.

Fluminense lijkt ons door een pak minder blessurezorgen én op eigen veld de favoriet voor deze wedstrijd. We verwachten dat ze voor eigen publiek weten te winnen van de Argentijnen uit Buenos Aires. We gaan voor ‘Fluminense wint’ tegen een notering van 2.12! Winnen doen ze uiteraard niet zomaar, daar hebben ze bij Fluminense doelpuntenmakers voor nodig. We laten ons oog vallen op Marcos Keno. De Braziliaanse linksbuiten scoorde in de laatste thuismatch van Fluminense tweemaal, kreeg rust tegen Atletico-MG in aanloop naar deze finale. Hij nam ook de strafschop voor zijn rekening terwijl alle basisspelers op het veld stonden. ‘Marcos Keno scoort’ aan een notering van 4.25 lijkt ons zeker het spelen waard! Volg jij één van deze wedtips?