Europa LeagueVoetbal

Welke Belgische ploeg beleeft een Europese winter?

7 november, 2023

De vierde speelronde in de Europese competities staat voor de deur. Antwerp staat nog steeds op nul punten en lijkt Europees overwinteren te mogen vergeten. Het lijkt erop dat we in de Europa League en Conference League Belgische ploegen in de knock-outfase zullen zien. Wie speelt zich de komende speeldag naar een veilige plek in hun groep?

Wedden op FC Porto vs Royal Antwerp

Het lijkt maar niet te lukken voor Antwerp. Op eigen veld was Porto meer dan een maatje te groot voor The Great Old. Ondanks de vroege voorsprong van Antwerp kwamen de Portugezen met duidelijke 1-4 cijfers winnen in het Bosuilstadion. Voor de verplaatsing naar Porto kan Van Bommel geen beroep doen op Jean Butez en Toby Alderweireld. Een aderlating achterin, maar voorin staan ze op volle sterkte. We verwachten een doelpuntrijke wedstrijd in Portugal. De verhoogde notering bij Unibet is dan ook zeker aan te raden. Aan de gigantische notering van 6.75 speel je bij Unibet ‘Beide teams scoren + meer dan 4,5 doelpunten’ voor deze Champions League wedstrijd!

Wedden op Union St. Gilloise vs LASK Linz

Union St. Gilloise blijft hun goede vorm voortzetten. Na de overwinning tegen LASK Linz op eigen veld bleven ze ook in de Pro League zegevieren. Club Brugge mocht aan den lijve ondervinden dat de Brusselaars dit seizoen één van de grootste kanshebbers zijn op de titel. Als Union op bezoek bij LASK weet te winnen, zet het een cruciale stap naar een Europees avontuur na de groepsfase. Als Liverpool weet te winnen van Toulouse, dan zou het verschil met de Fransen drie punten bedragen. Een goede uitgangspositie voor de verplaatsing naar Toulouse. We gaan dan ook voor de wedtip ‘Union St. Gilloise wint’ aan een notering van 2.10!

Wedden op de Conference League

Niet alleen in de Champions League en de Europa League hebben we Belgische ploegen. Drie van onze vijf ploegen spelen in de Conference League. Beginnen doen we bij Club Brugge, waar de positie van Ronny Deila steeds wankeler wordt. De Deense trainer moet zorgen dat zijn ploeg op eigen veld van Lugano weet te winnen. Die kans lijkt ons groot, ondanks de nederlaag tegen Union. De Bruggelingen leken zichzelf teruggevonden te hebben in Beerschot, en dan vooral Igor Thiago. Een doelpunt van de Braziliaan zou ons niet verbazen als hij start. Met een notering van 2.02 is die sportweddenschap zeker het spelen waard!

Net als Antwerp, gaat ook Genk op verplaatsing deze week. De Limburgers hebben dringend punten nodig want drie ploegen staan op gelijke hoogte in groep F. Op bezoek bij Ferencváros, die in Genk 0-0 gelijk kwamen spelen, moeten ze weten te winnen. In de heenwedstrijd waren ze alvast de betere ploeg, nu nog op het scorebord dat verschil weten te tonen. Een interessante wedtip lijkt ons hier ‘Genk wint, ongeldig bij gelijkspel’ aan een notering van 2.07!