VoetbalPremier League

Premier League betting tips: wint Leicester op Anfield dit weekend?

18 november, 2020

 

Fulham vs Everton

Zon. 22 november (13 uur)

Scott Parker eerste overwinning als manager in de Premier League was tegen Everton. Misschien wordt de wedstrijd van zijn Fulham tegen de Toffees wel eentje om naar uit te kijken. Die waren goed aan hun seizoen begonnen en bleven 8 wedstrijden ongeslagen, maar nu hebben ze drie wedstrijden op rij verloren, waarin ze maar 2 maal scoorden en 7 doelpunten incasseerden.

Sinds Richarlison rood kreeg tegen Liverpool, loopt het scheef met Evertons aanval. James Rodriguez en Seamus Coleman kampen met blessures, en left-back Lucas Digne was eveneens geschorst. Kortom, de meer creatieve spelers waren er niet bij de voorbije maand, waardoor Calvert-Lewin maar weinig had om mee te werken.

Richarlison en Digne zullen zondag terug zijn. En als we mogen afgaan op zijn wedstrijden voor de interlands van Colombia zal ook Rodriguez terug van de partij kunnen zijn. Dat neemt niet weg dat Everton op vlak van defensie meerdere issues heeft. In de context van deze ontmoeting is dat van minder belang echter. Met hun voorlinie die weer sterk staat tegenover een tegenstander met een erbarmelijke verdediging, zullen ze ongetwijfeld de bovenhand hebben. 

1X2 noteringen: Fulham (4.00) — Gelijkspel (3.90) — Everton (1.94)
Correcte score: Fulham 1-2 Everton (8.00)
Multiple-tip: Match Over 2.5 goals and Dominic Calvert-Lewin to score (2.80)

 

Sheffield Utd vs West Ham

Zon. 22 november (15 uur)

Tot hiertoe is er een heel duidelijk hoogtepunt geweest dit seizoen en dat was het 1-1 gelijkspel tussen Sheffield United en Fulham, de enige keer dat Chris Wilders team tot hiertoe een nederlaag kon vermijden. Als je dat weet, zal het je niet verbazen dat ze de rode lantaren zijn in de competitie. Dit gezegd zijnde hebben ze in die drie voorgaande thuiswedstrijden tegen West Ham wel een thuisrecord van 100%

In doel wisselen van Henderson naar Ramsdale zou altijd moeilijk zijn voor Sheffield Utd, maar de realiteit lijkt nu nog erger dan wat aanvankelijk werd verwacht. In 11 Premier League-wedstrijden hebben de Blades 20 doelpunten geslikt, dat is evenveel als in de 21 matches daarvoor. Bovendien kon Sheffield er dit seizoen zelf nog maar 7 maken.

Bij West Ham spelen ze zonder Michail Antonio en over Andriy Yarmolenko is er ook veel twijfel. Dat betekent dat coach Moyes nog Sebastian Haller heeft, in wie hij voor geen meter gelooft, of Jarrod Bowen die hij duidelijk wel vertrouwt. Dit zou er allemaal voor kunnen zorgen dat beide managers vooral op verdediging gaan inzetten en dat zou voor Sheffield United wel eens in een tweede gelijkspel van hun seizoen kunnen resulteren.

1X2 noteringen: Sheff Utd (3.15) — Gelijkspel (3.35) — West Ham (2.45)
Correcte score: Sheff Utd 1-1 West Ham (6.10)
Tip: Gelijkspel (3.35)

 

Leeds United vs Arsenal

Leeds begint aan deze wedstrijd na het slikken van opeenvolgende 4-1 nederlagen. Onder Marcelo Bielsa hebben ze nog nooit drie wedstrijden na elkaar verloren, maar dat zou deze keer wel eens anders kunnen zijn. Arsenal heeft echter ook net een dieptepunt bereikt: ze kregen thuis een 0-3 nederlaag aan hun broek van Aston Villa, een eerste keer onder Arteta.

De Gunners hebben drie van de laatste vier Premier League-wedstrijden niet gescoord. Meer zelfs, het is al 6 uur en 26 minuten geleden dat Arteta’s spelers een doelpunt konden maken. Leeds heeft de neiging om vooraan overijverig te zijn, wat ervoor zorgt dat ze achteraan niet sterk staan. Het is echter niet zeker dat Arsenal hier profijt uit zal weten halen.

Bielsa heeft tijdens de interlandbreak meer met zijn team kunnen spelen dan Arteta. Misschien wordt dat wel een doorslaggevende factor in deze wedstrijd. Patrick Bamford heeft al meer gescoord dit seizoen (7 doelpunten in 8 wedstrijden) dan van hem verwacht werd. Dat betekent dat hij met veel vertrouwen zal spelen. Leeds geeft echter veel weg in stilstaande fases, wat de voordelen van hun sterke aanval ondermijnt. 

1X2 noteringen: Leeds United (3.20) — Gelijkspel (3.75) — Arsenal (2.23)
Correcte score: Leeds 2-2 Arsenal (11.50)
Tip: Arsenal krijgt een strafschop (4.00)
 

Liverpool vs Leicester City

Zon. 22 november (20.15 uur)

Klopps team gaat door een blessurecrisis, zoveel is zeker. Het kan goed zijn dat ze zondag hun vier gebruikelijke backs zullen missen. En dat speelt natuurlijk in de kaarten van een zekere Jamie Vardy. Voeg daaraan toe dat Mo Salah positief heeft getest tijdens de interlandbreak en Roberto Firmino maar drie doelpunten kon maken in zijn laatste 31 wedstrijden en je weet dat dit een gouden kans kan worden voor Leicester.

Nadat ze thuis verloren van West Ham en ook Aston Villa, hebben de Foxes zes opeenvolgende wedstrijden gewonnen. Wesley Fofana bleek al snel de beste aankoop op vlak van Premier League-verdedigers en… dan is er nog Vardy natuurlijk. Die maakte dit seizoen 8 doelpunten in 7 wedstrijden én heeft bovendien ook een mooi record tegen Liverpool: 7 doelpunten in 12 laatste onderlinge duels. Als er één speler is die het de Reds moeilijk kan maken, dan is hij het wel.

 

1X2 noteringen: Liverpool (1.95) — Gelijkspel (3.95) — Leicester City (3.95)
Correcte score: Liverpool 1-2 Leicester (11.50)
Tip: Wincast – Jamie Vardy scoort en Leicester wint (5.25)