VoetbalPremier League

Premier League betting tips: Liverpool viert de titel in stijl bij Manchester City

30 juni, 2020

De strijd om de titel mag dan wel voorbij zijn — en dat sneller dan ooit tevoren! — toch is er nog voldoende Premier League-actie om leven in de brouwerij te brengen. Zoals de topper van donderdag, waarin de Nrs. 1 en 2 het in het Etihad-station tegen elkaar opnemen.

 

Bournemouth vs Newcastle

Woensdag 1 juli (19 uur)

Sinds de nederlaag in Newcastle in november heeft Bournemouth 15 van zijn 20 wedstrijden verloren. In die tijdspanne hebben de Cherries van alle clubs in de Premier League, het laagste aantal punten (maar 11 in totaal) bijeengesprokkeld. De verplichte lockdownrust heeft bovendien ook geen verbetering gebracht, want sinds het hervatten van de competitie heeft de club 2 nederlagen geleden, 0 doelpunten gemaakt en vooral ook geen enkel schot op doel gedaan.

Bij Newcastle verkeren ze dan weer wel in goede vorm. Nu Dwight Gayle sinds het hervatten van de league terug is, hebben de Magpies al 4 punten gepakt. Hij is er op gebrand om voor het eerst sinds 2017 in opeenvolgende wedstrijden te kunnen scoren. Gayle is het zeker waard om op in te zetten als doelpuntenmaker. Maar inzetten op Newcastle als winnaar zou dan weer wat the enthousiast zin, aangezien ze al sinds 2018 geen uitwedstrijd hebben gewonnen.

Onze tips: 
– Dwight Gayle scoort aan 4.10
– Correcte score: Bournemouth 1-1 Newcastle aan 6.10

 

Everton vs Leicester City

Woensdag 1 juli (19 uur)

Alleen Liverpool (37) en beide clubs uit Manchester (allebei 25) hebben meer punten dan Everton (22) gepakt sinds Carlo Ancelotti aan het roer staat in Goodison Park. Everton is goed uit de startblokken gekomen na de lockdown: ze hebben 4 punten gepakt in 2 wedstrijden en dat telkens met een clean sheet. 3 van hun volgende 4 wedstrijden spelen de Toffees tegen clubs die in de top 8 van de competitie staan. Als Ancelotti’s mannen een Europa League-ticket willen, moeten ze nu het onderste uit de kan halen.

Van die 3 tegenstanders is Leicester wellicht de moeilijkste. De Foxes hebben de 2 vorige onderlinge ontmoetingen gewonnen en Jamie Vardy heeft in 9 wedstrijden tegen de Merseysiders maar liefst 6 doelpunten en 2 assists op zijn naam gezet. Vardy heeft dan weer sinds kerst geen enkel doelpunt meer gemaakt. Meer zelfs, in hun drie postlockdown-wedstrijden heeft Leicester maar één keer gescoord en dat dankzij Chad Chilwell.

Tot voor kort leek Leicesters Champions League-ticket verzekerd, maar dat is nu niet helemaal het geval meer. Als de Foxes op Goodison Park verliezen, zouden ze wel eens uit de top 4 kunnen verdwijnen en laat Everton nu net sinds november al geen thuiswedstrijd meer hebben verloren. Wij zien de Toffees winnen.

Onze tips: 
– Dominic Calvert-Lewin scoort aan 2.63
– Correcte score: Everton 2-1 Leicester City aan 9.50
 

 

Arsenal vs Norwich City

Woensdag 1 juli (19 uur)

Arsenal is niet geweldig aan de heropstart van de Premier League begonnen. Postlockdown hebben ze misschien 2 overwinningen geboekt (tegen Sheffield United en Southampton), waarmee ze eveneens in de halve finale van de FA Cup staan, maar daar tegenover staan ook 2 nederlagen (tegen Manchester City en Brighton). Na 4 uitwedstrijden zal Arteta’s ploeg dus blij zijn om eindelijk weer in eigen huis te spelen.

Wanneer Norwich naar de hoofdstad trekt, is de vorm nooit geweldig. Sinds hun wedstrijd tegen Tottenham in 2012 zijn de Canaries van hun 21 bezoeken aan London zonder ook maar één overwinning terug naar huis gegaan. In de laatste 12 onderlinge ontmoetingen met de Gunners heeft Norwich een gemiddelde van 2,6 tegendoelpunten gekregen. Arsenal kan het dus erg moeilijk maken voor rode lantaarn Norwich.

Onze tips:
– HT Arsenal FT Arsenal aan 2.06
– Correcte score: Arsenal 2-0 Norwich City aan 7.50
 

West Ham vs Chelsea

Woensdag 1 juli (21.15 uur)

In December voerde David Moyes de Hammers nog naar 2 opeenvolgende overwinningen (tegen Bournemouth en Gillingham), maar sindsdien kon West Ham nog maar 1 keer winnen, 2 keer gelijk spelen en onderging het ook nog eens 9 nederlagen. Dat het nu aan de rand van de degradatie staat, hoeft dus niet te verbazen.

Bij Chelsea is het een heel ander verhaal. Frank Lampard wist dat de Blues de 3 eerste postlockdown-wedstrijden (tegen Aston Villa, Man City en Leicester) konden winnen om zo onder andere de halve finales van de FA Cup te bereiken. En dat liep allemaal vlotter dan je had kunnen vermoeden. Er is dus reden tot optimisme voor Chelsea, vooral nu Hakim Ziyech and Timo Werner de rangen zijn komen versterken. In hun laatste 5 wedstrijden van de competitie heeft Chelsea bovendien telkens minstens 2 doelpunten per wedstrijd gemaakt. We verwachten een vlotte overwinning.

Onze tips:
– Chelsea scoort in beide helften aan 2.32
– Correcte score: West Ham 1-3 Chelsea aan 11.50

 

Sheffield United vs Tottenham

Donderdag 2 juli (19 uur)

Is Sheff Utd’s geweldige seizoen ineen aan ‘t zakken? 4 wedstrijden zonder overwinning, 3 nederlagen, 8 tegendoelpunten en maar 1 doelpunt gemaakt. Dit wordt een belangrijke wedstrijd voor hen. Als ze winnen, steken ze Tottenham en Burnley voorbij, blijft de top 6 binnen bereik en kunnen ze dus blijven dromen van Europa. De statistieken zijn echter niet gunstig. Sinds het hervatten van de competitie hebben de Blades tot twee keer toe 3 tegendoelpunten geïncasseerd en hebben ze in hun 3 postlockdown-wedstrijden niet meer dan 1 schot op doel gedaan. 

Sheffield heeft al 2 wedstrijden achter de kiezen sinds de laatste wedstrijd van Tottenham. Daarin heeft Kane zijn eerste doelpunt gemaakt sinds de december. Nu hij zijn vorm weer te pakken heeft, zou hij misschien wel eens geneigd zijn om zijn 198 doelpunten voor de Spurs naar 200 te brengen. Niet gemakkelijk als je weet dat hij in zijn carrière nog nooit tegen Sheffield Unitedkon scoren.

Onze tips:
– Harry Kane scoort aan 2.38
– Correcte score: Sheff Utd 0-2 Tottenham aan 8.50

 

Manchester City vs Liverpool 

Donderdag 2 juli (21.15 uur)

Guardiola is vaker van Klopp verloren dan van eender welke andere coach. Bovendien heeft geen enkel team Guardiola’s City vaker verslaan dan Liverpool (5 keer, even veel als Chelsea en Man. Utd.). Dat neemt niet weg dat het ontzettend moeilijk is om een voorspelling te doen over de clash van het seizoen. 

Fernandinho, die City’s defensieve tekortkomingen enigszins leek recht te zetten, is geschorst en dat gaat de match extra moeilijk maken. Het betekent immers dat het aan Nicolas Otamendi zal zijn om de verdediging te leiden tegen Mo Salah, Sadio Mane en Roberto Firmino. Voeg daaraan toe dat Aguero geblesseerd is en je weet dat de Cityzens het niet gemakkelijk gaan hebben.

City is ondertussen niet langer het te verslagen team, maar wel de Reds. Het zou niet onterecht zijn als ze, nog maar voor de derde keer in hun Premier League-geschiedenis, de double zouden kunnen doen met de beker. We mogen ervan uitgaan dat het vieren van de titel de voorbereiding van de wedstrijd niet zal geholpen hebben. Dit Liverpool is echter zo professioneel ingesteld dat het er ook deze keer gewoon zal staan en zal presteren.

Onze tips: 
– Mo Salah oals maker van het eerste doelpunt aan 7.00
– Correcte score: Man City 1-2 Liverpool aan 11.00