Voetbal

Pakken onze Duivels uit voor de jarige Tedesco?

12 september, 2023

Na de magere overwinning in Azerbeidzjan ontvangen onze Duivels op maandagavond Estland. Op de verjaardag van bondscoach Domenico Tedesco is het aan de Belgen om hem van een mooi verjaardagscadeau te voorzien tegen de Esten. Een 1-0 overwinning zal voor de supporters waarschijnlijk als onvoldoende aanvoelen. Wat kunnen onze Duivels in hun vijfde wedstrijd voor de EK-kwalificatie?

Voorbeschouwing EK-Kwalificatie België

België staat zorgeloos bovenaan in groep F. De rechtstreekse kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland zou geen enkel probleem mogen zijn voor onze Duivels. Toch hadden de jongens van Tedesco tegen Azerbeidzjan geen overschot. Een lucky goal van Yannick Carrasco volstond om te winnen van het nummer 121 op de FIFA-ranking. Weinig om vrolijk van te worden, tijd om tegen hun volgende tegenstander dus wel voor gejuich op de tribunes te zorgen.

De Esten staan op een gedeelde laatste plaats met Azerbeidzjan en zouden nooit een probleem mogen vormen voor de Belgen. Al kunnen ze toch best op hun hoede zijn, want in 2009 verloren ze van Estland. De overige acht onderlinge duels werden wel gewonnen. In de wedstrijd van maandagavond kunnen onze Duivels mits winst alleen aan de leiding komen. In groep F staat Oostenrijk momenteel gedeeld eerste met onze Duivels, maar voor hen staat een moeilijke verplaatsing naar Zweden op het programma.

Wedden op België vs Estland

De verwachting is dat Domenico Tedesco grotendeels vasthoudt aan zijn basiselftal. De automatismen in aanloop naar het EK 2024 worden gesmeed. Hierdoor verwachten we een ploeg die erop gebrand is om voor eigen volk meteen het verschil te maken. Na de tegenvallende prestatie in Azerbeidzjan zijn ze dat aan hun stand verplicht. De verwachting is dat er na 45 minuten minstens een dubbele voorsprong op het scorebord staat. België wint eerste helft -1,5’ lijkt ons de ideale wedtip als opener aan een notering van 2.35!

De razendsnelle flanken van onze Duivels zorgen voor veel diepgang. Zoiets leidt vaak tot veel hoekschoppen in een wedstrijd. Ondanks de tegenvallende prestatie op het veld haalde België 13 hoekschoppen in Bakoe. Voor de wedstrijd tegen Estland staat de notering voor “meer dan 7,5 hoekschoppen door België” aan 2.05! Als de Belgen dus acht of meer hoekschoppen halen, verdubbel je net iets meer dan twee keer je inzet.