Skip to main content

Online wedden, online casino en online poker

Hoe vaak hoor je voetbalfans niet over hun eigen club zeggen dat iets ‘typisch’ is? Dat is typisch City. Typisch Everton. Typisch Liverpool.

Niet zo erg lang geleden verwees ‘typisch Liverpool’ naar een aaneenschakeling van nederlagen en teleurstellingen, zoals o.a. finales verliezen. Verwachtingen creëren en ze nadien niet inlossen, dat was wat typisch was voor Liverpool.

De Reds van vandaag hebben net drie opeenvolgende uitwedstrijden verloren en dat is de eerste keer dat dit gebeurt sinds November 2014, in het Brendan Rodgers-tijdperk. Niet meer erg ‘typisch Liverpool’ dus.

 

 

Liverpool is dan ook helemaal veranderd sinds het vertrek van Rodgers. ‘Typisch Liverpool’ betekent niet langer een neerwaartse spiraal van teleurstellingen met hier en daar een hoogtepunt. Integendeel, in de voorbije 2,5 jaar stond het voor een winnend Liverpool, een Liverpool dat gefocust en vastberaden is, een Liverpool dat ons verwend heeft en ons teleurstellingen bespaart.

Wanneer er dan toch weer eens een tegenvaller is, zoals die 3-0 op Watford of het nipte gelijkspel tegen Atlético, reageren fans verbaasd. ‘Wat gebeurt er ineens?’ Dit wordt toch niet opnieuw typisch Livepool?! Nochtans was het eerder een toevalstreffer die Atlético op voorsprong bracht. En ja, tegen Watford hadden ze een slechte dag, maar Watford speelde zelf toen ook extreem goed.

 

En dan kwam natuurlijk de 2-0 nederlaag op Stamford Bridge in de FA Cup. Het was niet meteen wat een walkover te noemen en de opstelling zou je van Liverpool nooit in de Premier League of de Champions League te zien krijgen. Dat ze toen verslagen werden, betekent echter niet dat ze toch nog de landstitel uit handen zullen geven.

Onder Klopp zijn de Reds heel goed geworden in herstellen van een tegenslag. Denk maar eens aan die ene nederlaag tegen Real Madrid in de Champions League-finale, aan de nagenoeg perfecte Premier League-campagne die toch niet in een titel uitmondde of dat gelijkspel tegen Barcelona. Eender welke ploeg — waaronder ook eerdere Liverpool-ploegen — zou op zo’n momenten het hoofd laten zakken. 

Dit Liverpool is echter anders. Het put kracht uit haar teleurstellingen. Onder Klopp slaagt het team erin om tegenslagen in voordelen om te zetten. Hij heeft ze mentaal sterk gemaakt en ervoor gezorgd dat zij binnenkort voor het eerst in 30 jaar landskampioen zullen worden. Weer een stukje zilver voor Klopps team dat een plaatsje krijgt naast de Europese Cup, de Super Cup en de Club World Cup in de trofeeënkamer op Anfield.

Related Articles