Champions LeagueEuropa LeagueVoetbal

Halen onze Belgische ploegen punten in Europa?

24 oktober, 2023

De derde speelronde in de Europese competities staat voor de deur. Antwerp moet nog op zoek naar zijn eerste punten, terwijl de andere Belgische ploegen die smaak al geproefd hebben. Welke ploegen zetten een stapje dichter naar Europees overwinteren? We zoomen dieper in op onze Belgische ploegen in Europa!

Wedden op Royal Antwerp vs FC Porto

Net als vorig jaar mag Porto terug naar België reizen voor de Champions League. Op het veld van het toen al geplaatste Club Brugge wonnen ze met 0-4. Voor Antwerp wordt dit dus allesbehalve een makkelijke opdracht, en al zeker niet in hun huidige vorm. Met 0/6 in de Champions League en amper zes punten in de laatste vijf JPL-wedstrijden kan je niet van een succes spreken. We vrezen een Portugese overwinning, al mag de kracht van de twaalfde man van The Great Old niet onderschat worden. We verwachten heel wat doelpunten, waardoor ‘Beide teams scoren + over 2,5 doelpunten’ ons interessant lijkt aan 2.08 keer je inzet.

Wedden op Union St. Gilloise vs LASK Linz

Als er één Belgische ploeg wel in vorm is, dan is het Union. De Brusselaars staan bovenaan het Belgische klassement met 25 op 33. In de Europa League botsen ze helaas op een zware loting. Met een tegenstander als Liverpool weet je dat het knokken wordt om de tweede plek in groep E. De 2-0 nederlaag op Anfield was absoluut geen afgang en geeft dan ook hoop bij Union. Komende donderdag ontvangt Union de enige ploeg zonder punten: LASK Linz. We geloven vol in een Brusselse overwinning! De wedtip ‘Union wint + Union scoort meer dan 1,5 doelpunten’ kan je bij Unibet spelen aan een notering van 1.89!

Wedden op de Conference League

Niet alleen in de Champions League en de Europa League hebben we Belgische ploegen. Drie van onze vijf ploegen spelen in de Conference League. Voor Gent lijkt alles te wijzen op een veredelde oefenwedstrijd. De Oost-Vlamingen verloren afgelopen weekend met 2-0 tegen Cercle en haalden met 7 op 18 iets te weinig voor hun kunnen. Het IJslandse Breidablik Kopavogur lijkt dan de ideale tegenstander om op eigen veld nog eens stevig vertrouwen te tanken. Een ruime overwinning zou het minimum moeten zijn voor de Gentenaren.

Racing Genk is sinds 10 augustus ongeslagen. Meer dan prima zou je denken, maar hun plek in het klassement toont iets anders. De reden hiervoor? In 9 van hun laatste 14 wedstrijden moesten ze de punten delen met hun tegenstander. De Limburgers moeten dus nog iets efficiënter worden, al leken ze afgelopen weekend tegen Mechelen daar wel toe in staat met vier doelpunten. Kapitein Bryan Heynen tekende voor zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden. Een doelpunt van Heynen tegen Ferencváros levert je 3,20 keer je inzet op!