Champions LeagueVoetbal

Club met #ISaveLives op de borst in Lissabon

7 maart, 2023

Dinsdagavond speelt Club Brugge een cruciaal duel in Lissabon tegen Benfica in de achtste finales van de UEFA Champions League. Dit zal Blauw-Zwart niet doen met het vertrouwde Unibet-logo op het shirt, maar met het logo van No Heart/No Glory #ISaveLives.

Dit kadert in de samenwerking tussen Unibet en Club Brugge om hartfalen onder de aandacht te brengen met behulp van een AR-tool, die met de steun van de KU Leuven werd ontwikkeld.

Omdat bij een hartstilstand elke seconde telt, is het belangrijk dat er snel wordt gehandeld. Dankzij deze tool kan de gebruiker tekenen van een hartstilstand leren herkennen en een reanimatie correct uitvoeren om zo de overlevingskansen te vergroten.

Wat is #ISaveLives?

Gemiddeld krijgen zo’n dertig Belgen per dag een hartstilstand en minder dan tien procent overleeft het. Met een betere kennis van levensreddende technieken zou het overlevingspercentage zelfs kunnen verdubbelen. Daarom leren Club Brugge & Unibet hoe jij een leven kan redden.

Een hartstilstand is wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken, maar kan worden overleefd door snel en adequaat te handelen. Door onze AR-tool aan het publiek aan te bieden, stellen we mensen in staat om actie te ondernemen en mogelijk levens te redden.

De tool, ontwikkeld met de steun van de KU Leuven om wetenschappelijke nauwkeurigheid te garanderen, maakt gebruik van interactieve oefeningen en simulaties om gebruikers door een virtueel proces te leiden van het herkennen van de tekenen van een hartstilstand en het uitvoeren van reanimatie. Het gebruik van augmented reality-technologie voegt een realistisch en boeiend element toe aan de leerervaring.

“Het is essentieel om amateursporters bewust te maken van het belang van verantwoordelijk gedrag.Met deze interactieve tool kunnen we iets terugdoen voor de gemeenschap door ervoor te zorgen dat iedereen over de kennis en vaardigheden beschikt om mogelijk een leven te redden bij een hartstilstand.”