Jupiler Pro LeagueVoetbal

Wie wordt de winnaar van de veertiende speeldag van de Pro League?

9 november, 2023

De vroegtijdige bekeruitschakeling van verliezend finalist KV Mechelen was er te veel aan voor coach Steven Defour. Zo hebben drie van de vier laagst geklasseerde teams hun trainer van het seizoensbegin de laan uitgestuurd. KVC Westerlo behoudt (voorlopig) het geloof in Jonas De Roeck. Het blijft onderin alleszins spannend. Ook aan de kop kunnen er weer wat wijzigingen gebeuren na de veertiende speeldag. Antwerp ontvangt zaterdag al Standard. Op zondag krijgen we de Brugse derby voorgeschoteld en zondagavond krijgen we met KAA Gent – RSC Anderlecht nog een regelrechte topper gepresenteerd. Waar zet jij op in?

 

Wedden op Royal Antwerp FC vs Standard Luik

Slechts drie punten scheiden beide rood-witte traditieclubs. Standard is aan een knappe reeks bezig, de nederlaag tegen AA Gent buiten beschouwing gelaten. De verplaatsing naar de Bosuil is het startschot voor een paar helse weken: na de interlandbreak volgen Racing Genk, Club Brugge, twee keer Anderlecht (competitie en beker) en Charleroi als tegenstander. De thuisclub heeft er een bemoedigende prestatie in Porto op zitten. Ondanks de vele afwezigen en een vroege rode kaart trok de jeugdige CL-debutant behoorlijk zijn streng. We vermoeden dat de Great Old deze vorm (inclusief de zege tegen Genk) doortrekt naar komende zondag en de drie punten thuishoudt tegen Standard. Een thuiszege staat genoteerd aan 1.65. Als Antwerp wint en beide teams scoren, ontvang je 3,25 keer je inzet terug. In de laatste vijf duels vielen overigens minstens drie doelpunten (1.68), in vier van de vijf laatste duels zelfs minstens vier goals…

Wedden op KV Mechelen vs RSC Charleroi

Deze week raakte bekend dat Besnik Hasi de fakkel overneemt van Steven Defour. Voordien had KV Mechelen al een puntje gesprokkeld op Standard, verre van een slecht resultaat gezien de omstandigheden. KV Mechelen moet immers ook sterkhouder Nikola Storm een hele tijd missen. Krabbelen De Kakkers terug recht? We zien het wel gebeuren tegen Charleroi. Uiteindelijk is het verschil tussen beide teams slechts één schamel puntje. De Zebra’s acteren zelf verre van overtuigend en verloren hun laatste twee competitieduels (Eupen en AA Gent). Een Mechelse zege staat genoteerd aan een mooie notering van 2.55. Het gokje wel waard, lijkt ons. Opnieuw een doelpunt van Rob Schoofs? Dat levert je 5,25 keer je inzet op.

Wedden op KAA Gent SG vs RSC Anderlecht

Ook tussen KAA Gent en de bezoekers uit Anderlecht bedraagt het verschil slechts één punt. De Buffalo’s verloren ook nog altijd maar één keer dit seizoen (op bezoek bij Cercle enkele weken geleden). Anderlecht heeft echter de goede vorm te pakken en speelt geen midweekvoetbal. De recordkampioen heeft dan weer de statistieken tegen: het trok geen enkele keer van de laatste twaalf (!) onderlinge duels aan het langste eind. Op 11 november 2018 trok Anderlecht het laken naar zich toe dankzij twee goals van… Sven Kums. Het is erg moeilijk te zeggen wie nu aan het langste eind trekt. We zien wel beide teams een doelpunt maken (1.57). Beide teams scoren ook erg vlot. Over 3.5 doelpunten geeft eveneens een interessante notering van 2.75. Veel succes!