Unibet Nieuws

Je moet je grenzen of het nu in de Formule 1 is of bij het gokken.

15 augustus, 2020

We hebben een gesprek gehad met Unibet-ambassadeur, Mika Häkkinen, over responsible gaming. Hier lees je alles over zijn visie op Verantwoord spelen:

 

Waarom zet je je eigenlijk in voor het verantwoord spelen? Waarom is het belangrijk voor je?

Verantwoord spelen is een zeer belangrijke, wereldwijde trend. Het is bovendien ook de belangrijkste reden waarom ik een paar jaar besloot om met Unibet samen te werken. In mijn rol als Unibet-ambassadeur wil ik de spelers van Unibet steunen door ze meer dbekend te maken met de verschillende tools voor responsible gaming.
 

Wat betekent ‘Responsible Gaming’ voor jou?

In principe gaat het erom dat je je grenzen kent: weten wanneer je ervoor kan gaan en wanneer niet. Niemand zou mogen spelen met meer dan hij zich kan veroorloven. Alleen zo kan het spel leuk blijven. 
In de Formule 1 ben ik altijd tot het uiterste gegaan. Een coureur moet echter ook zijn grenzen kennen. Soms moet je gewoon weten wanneer te stoppen om de controle te kunnen behouden. Hetzelfde geldt voor spelen.
 

Het draait dus om je grenzen kennen. Hoe heb je dat zelf gedaan in je sport?

Ik was altijd super analytisch in alles wat ik deed. Dat ging zowel over mijn fysieke en mentale voorbereiding, maar ook over de kennis over auto's, circuits en concurrenten, en natuurlijk over mijn besluitvorming tijdens competities. Ik wilde alle beschikbare informatie hebben voordat ik een beslissing nam. Dat is precies het soort aanpak die ik Unibet-spelers wil bijbrengen met betrekking tot de tools voor verantwoord spelen.
 

Hoe kan een doorsneepersoon — geen topsporter dus — zijn grenzen leren kennen?

Ik denk dat voor iedereen dezelfde regels en methodes gelden. Denk altijd na over wat je doet, analyseer de verschillende aspecten voordat je beslissingen neemt en houd je emoties onder controle.
 

Mentale gezondheid is daar waarschijnlijk een belangrijke voorwaarde voor, niet?

Ja natuurlijk. Als iemand psychische problemen ondervindt, is het erg belangrijk om de problemen tijdig op te sporen en de juiste hulp te zoeken.
 

Je wordt als een zeer analytisch iemand gezien, sport en sportweddenschappen zijn dan weer erg emotioneel geladen. Hoe kan je beiden combineren?

Het gaat erom je grenzen te kennen en je emoties te beheersen. Samen met andere bekende sportmensen wil Unibet-spelers herkenbare verhalen vertellen over besluitvorming en risicoanalyse in stressvolle en emotionele situaties. Hopelijk kan ik daarmee mensen helpen om verantwoord te spelen.
 

Wed je zelf wel eens? Hoe ga je te werk?

Soms wel, ja. Het gaat erom een beetje plezier te hebben en spanning toe te voegen terwijl je geniet van de sporten waar je van houdt. 

 

Meer info over Verantwoord Spelen vind je HIER!