Skip to main content

Online wedden, online casino en online poker

Verantwoord Spelen

De Martingale strategie, een veelbesproken gokmethode, lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk door de eenvoud: verdubbel je inzet na elk verlies. Maar pas op, deze techniek kan verraderlijk zijn. De snel oplopende inzetten kunnen leiden tot aanzienlijke risico’s, een cruciaal aspect om in gedachten te houden aan de roulettetafel. We verdiepen ons in deze methode en bekijken de mogelijke gevaren.

Wat is de Martingale strategie?

De Martingale strategie is een gokmethode waarbij je inzet na elk verlies wordt verdubbeld. Het idee is dat een uiteindelijke winst de voorgaande verliezen compenseert en een kleine winst oplevert. Deze tactiek wordt vaak toegepast bij spellen met een kans van bijna 50% op winst, zoals roulette. Echter is er bij roulette geen 50% kans op winst wanneer je inzet op een kleur, maar wel 48,65% kans. Dit komt doordat bij Europese roulette het vakje ‘0’ groen is, waarbij zowel rood als zwart verliezend zijn. Je inzet stelselmatig verhogen bij een verliezende gok is risicovol. Een reeks verliezen kan leiden tot zeer grote inzetten en mogelijk het bereiken van tafellimieten.

Een praktisch voorbeeld van de Martingale strategie is als volgt: je begint met een inzet van €1 op rood bij roulette. Bij winst begin je het nieuwe spel opnieuw met €1. Bij verlies gaat het anders, want dan zet je namelijk €2 in. Als je weer verliest, wordt de inzet €4, enzovoort. Je verdubbelt dus bij ieder verlies je inzet. Wanneer de verliezen zicht opstapelen, wordt je inzet dus al snel heel hoog. Stel dat er een tafellimiet is van €1.000, dan haal je die na 10 opeenvolgende verliezen. De kans op 10 opeenvolgende verliezen bij het inzetten op rood bij roulette is 1 op 784. Deze kans is relatief klein, maar ze benadrukt wel het risico van de Martingale strategie. Neem daar nog eens bij dat de kans op winst bij inzetten op rood of zwart geen 50% is, kan je op lange termijn niet winstgevend zijn met deze gokmethode.

Verantwoord Spelen bij Unibet

Unibet zet duidelijk in op verantwoord spelen. Hoewel eenvoudig, is de Martingale strategie bij Unibet niet aangewezen wegens de risico’s. Het kan aantrekkelijk lijken om verliezen met een simpele verdubbeling terug te winnen, maar net hier ligt het risico. De snel oplopende inzetten bij opeenvolgende verliezen kunnen er voor zorgen dat spelers boven hun budget uitkomen. Controle en spelplezier dient steeds voorop te staan, niet het najagen van verliezen met riskante methodes.

Related Articles