Uncategorized

Scoort Lukaku in de Derby della Capitale?

10 november, 2023

In een vol Stadio Olimpico wordt Romelu Lukaku ontvangen voor de Romeinse stadsderby. Na een weinig geslaagde terugkeer in San Siro moet onze Belgische topspits het waarmaken in de Derby della Capitale. Wie kroont zich op zondag tot keizer van Rome?

Voorbeschouwing Romeinse derby

De derby tussen Lazio en AS Roma, bekend als de Derby della Capitale, is een van de meest geladen voetbalwedstrijden in Italië. Het is een strijd niet alleen van vaardigheden op het veld, maar ook van intense stedelijke rivaliteit en trots. De wedstrijd symboliseert de stedelijke splitsing van Rome. Passie en emoties vlammen hoog op wanneer deze twee teams van de Eeuwige Stad elkaar ontmoeten, waarbij zowel fans en spelers dromen van de overwinning.

Hoewel dit altijd een beladen wedstrijd is, doen beide ploegen momenteel niet helemaal mee om de knikkers in de Serie A. AS Roma hangt met een zevende plaats net onder de Europese plekken terwijl Lazio op één punt van hen als tiende genoteerd staat. Roma rekent dit seizoen op hun nieuwe aanwist, Romelu Lukaku. Na de ‘fluitjes-wedstrijd’ tegen Inter wist hij de netten terug te vinden in de Italiaanse competitie tegen Lecce. Bij Lazio, dat dit jaar ook in de Champions League te bewonderen is, blijft het rekenen op de vaste waarden zoals Ciro Immobile en Luis Alberto.

Wedden op Lazio vs AS Roma

De stadsderby van Rome belooft alvast een grandioos duel te worden. In het Stadio Olimpico liggen de kansen voor beide ploegen mooi verdeeld. Een thuisoverwinning van Lazio levert je 2.88 keer je inzet op, terwijl een overwinning van AS Roma aan een notering van 2.60 te spelen is! Het wordt geen eenvoudige opgave om een winnaar aan te duiden. Vorig seizoen was het tweemaal Lazio die aan het langste eind trok.

Uit de onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen vinden we enkele interessante reeksen. In acht van de laatste negen onderlinge confrontaties vielen, zoals het hoort in een stadsderby, minstens vijf kaarten. Aanzienlijk, maar begrijpelijk gezien de enorme passie en strijd. Het laatste duel tussen deze ploegen eindigde zelfs met drie rode kaarten. Als jij denkt dat ook in dit duel minstens één rode kaart gegeven wordt, krijg je hiervoor een notering van 3.40 bij Unibet!

Een laatste opvallende reeks is het feit dat in de laatste zeven duels er nooit meer dan 10 hoekschoppen vielen. Zo’n beladen derby is vaak een zeer gesloten wedstrijd waar geen van beiden de tegenstander ruimte wil geven. Als we dieper analyseren, zien we dat drie keer op rij de thuisploeg was die de meeste hoekschoppen verzamelde. We gaan dan ook voor ‘Lazio meeste hoekschoppen’ aan 2.00 als laatste sportweddenschap voor deze derby.