TennisUS Open

Wie wint de US Open 2023?

10 september, 2023

Veel tennisfans hadden gehoopt op een droomfinale tussen Alcaraz en Djokovic. Die hoop werd weggeblazen toen de Spaanse titelverdediger in de halve finale hard onderuit ging tegen Daniil Medvedev. Zo krijgen we een heruitgave van de finale in 2021 tussen Medvedev en Djokovic. Zet Djokovic een vierde US Open op zijn erelijst of gaat Medvedev met z’n tweede aan de haal?

Voorbeschouwing finale US Open

We gaan terug naar 2021 in New York. De neutrale tennisliefhebber kreeg een prachtaffiche voorgeschoteld in de finale van de US Open: de nummers één en twee tegenover elkaar. Daniil Medvedev stootte door na een 3-0 zege tegen Auger-Aliassime. Novak Djokovic had meer moeite in zijn halve finale en kon pas na vijf sets winnen tegen Alexander Zverev. De US Open 2021 bleek een editie waar Djokovic het niet in de schoot geworpen kreeg. De ontnuchtering bij de zelfverzekerde Serviër bleek dan ook groot: Medvedev won met drie keer 4-6 de finale: 0-3. Game, set and match: Djokovic met lege handen naar huis!

Voor de US Open 2023 krijgen we een heruitgave van die finale. Het parcours van Djokovic was een stuk makkelijker dan twee jaar geleden. Met tegenstanders als Shelton, Fritz, Gojo en Djere springt er geen enkele naam uit waar Djokovic op papier problemen zou mogen hebben. Voor Medvedev ligt dat iets anders. In zijn race naar de finale moest hij voorbij Alcaraz, Rublev en De Minaur. De kansen die Medvedev in de halve finale toegeschreven werden, waren dan ook bijzonder laag. Toch maakte de Rus het waar en klopte hij ATP nummer één Carlos Alcaraz in de halve finale in vier sets.

Wedden op Medvedev vs Djokovic

Wéér Djokovic in een finale van een Grand Slam, zijn vierde dit jaar en tiende in New York. Voor deze editie is hij vooraf de grote favoriet om een vierde US Open bij te schrijven. Bij Unibet vind je namelijk ‘Novak Djokovic wint’ aan 1.38! De notering voor een vierde US Open overwinning van de Serviër zijn dus vrij laag. Een overwinning van Daniil Medvedev levert je daarentegen 3,15 keer je inzet op.

Djokovic toont dit jaar dat hij op de outdoor hardcourt zeer sterk speelt. Na Cincinnati waar hij Alcaraz in de finale klopte speelde hij op de US Open amper sets kwijt. Van de zes wedstrijden in New York won hij er vijf met 0-3 cijfers. Medvedev zag zijn toernooi in Cincinnati eindigen in de 1/8e finale tegen Zverev. Met de zwaardere tegenstander in het achterhoofd kunnen we ook rekenen op een iets vermoeidere Medvedev. We schatten Djokovic op dit moment hoger in dan de Rus waardoor we voor ‘Djokovic -1,5 sets’ als wedtip gaan. Bij een 1-3 of 0-3 overwinning is onze sportweddenschap voor de US Open finale winnend!

Naast deze wedtip vind je nog veel andere interessante sportweddenschappen bij Unibet. Neem zeker een kijkje om jouw weddenschap te plaatsen op de US Open 2023 finale!