Tennis

ATP Tennis Betting: de juiste omstandigheden voor De Minaur om toe te slaan in Antwerpen

19 oktober, 2020januari 26th, 2023

Een interessante loting op de European Open. David Goffin is reekshoofd en heeft nog maar net de ‘Go’ gekregen om deel te nemen, nadat hij positief testte.

De Belg had het in de voorbij jaren niet gemakkelijk op de European Open. In 2016, 2017 en 2019 was hij telkens eerste of tweede reekshoofd, maar hij haalde geen enkele keer de finale. In zijn openingswedstrijd van vorig jaar nog leed hij een erg zware nederlaag tegen Humbert.

Helaas zal hij niet in topvorm op het tenniscourt verschijnen: zijn laatste twee wedstrijden (op gravel) verloor hij telkens zonder setwinst. Bovendien staat Grigor Dimitrov in zijn helft van de tabel. Qua onderlinge ontmoetingen heeft Dimitrov het voordeel met 11–2.

Dimitrov speelt best wel goed indoor. In zijn laatste 11 wedstrijden heeft hij een hold/break totaal van 103.2. Het is van 2018 geleden dat Goffin soortgelijke statistieken kon voorleggen (102.5).

De Bulgaar heeft goed gespeeld in het gravelseizoen, hoewel met weinig belangrijke resultaten. Deze week op hardcourt spelen, zal hem alleszins meer liggen dan op het tergend trage gravel van de French Open. Waar hij desondanks zijn beste resultaat tot nu haalde, want hij geraakte tot bij de laatste 16.

Goffin zal het in zijn helft ook tegen sterke tegenstanders als Milos Raonic en Alex De Minaur (ADM) kunnen opnemen. Persoonlijk zie ik de Australiër eerder in vorm geraken dan Goffin en ook met een prijs aan de haal gaan.

 

De Minaur zou nooit echt veel bereiken op gravel en dat werd ook bevestigd. Hij is echter wel bijzonder efficiënt op indoor-hardcourt. Dat bewees hij een jaar geleden toen hij Zhuhai won en vervolgens ook de finale in Bazel. Toegegeven, Zhuhai is in principe een outdoortoernooi, maar hij heeft toen wel onder een gesloten dak gespeeld op een erg traag court, terwijl het in Bazel om een oppervlak ging dat vergelijkbaar is met dat Antwerpen.

ADM heeft onlangs in de US Open nog de kwartfinales gehaald en zijn verlies op gravel mogen we eigenlijk negeren. Als hij voorbij Richard Gasquet geraakt in zijn eerste match, dan zou hij ver moeten kunnen geraken in het toernooi. Hij versloeg de Fransman trouwens nog in New York en zegt zelf over De Minaur dat hij een “moeilijk tegenstander” voor hem is.

Als je naar Gasquets vorm in 2020 kijkt, zou de Australiër in principe langer fris moeten blijven. Raonic heeft hij ook al verslagen in hun (tot hiertoe) enige ontmoeting. Bovendien won hij volgens mijn gegevens ook zijn laatste 7 wedstrijden tegen spelers met een sterke opslag. Dat is goed nieuws voor hem als het tot een ontmoeting met Raonic komt.

Dat die eraan zit te komen is echter onzeker. Hij verloor vorige week in Sint-Petersburg van Borna Coric, net als hij een baselinespeler. De Canadees heeft indoor naar mijn gevoel te weinig titels gehaald in de voorbije 5 jaar. En wat Kei Nishikori betreft, die is momenteel ook maar een schim van de speler die hij was.

De onderste helft van de tabel ziet er veelbelovend uit voor Karen Khachanov. Daarin bevinden zich gravelspelers zoals Dusan Lajovic en Albert Ramos, Frances Tiafoe (wiens laatste vier toernooien op gravel waren) en ten slotte Dan Evans, die misschien wel de sterkste tegenstander voor Khachanov zou zijn.

Khachanov verkeert momenteel niet in topvorm. Hij verloor in februari nog van Evans in het indoortoernooi in Rotterdam. De Brit maakt dus ook kans om ver te geraken in Antwerpen. Eigenlijk had hij vorige week Wawrinka in Sint-Petersburg kunnen verslaan en het zou me niet verbazen dat hij deze week (in de kwartfinales) tot voorbij Khachanov zou geraken.

Waar Evans het wel moeilijk mee heeft, zijn spelers met een sterke opslag. Opelka is zo’n speler die wel eens in één van de andere kwartfinales zou kunnen geraken. Als het in de halve finales tot een clash met de Amerikaan zou komen, zou dat ongetwijfeld het einde van het toernooi betekenen voor Evans.

De kans dat Opelka tot de kwartfinales geraakt is groot. In Bazel geraakte hij vorig jaar tot de halve finales, waar hij van verloor van De Minaur in een tie break in de laatste set. Dit laatste kwartaal lijkt wel dat van Opelka, Pablo Carreno Busta (PCB) en Ugo Humbert.

Taylor Fritz ziet er indoor niet zo goed uit en ik vraag me af hoe gemotiveerd Pablo Carreno Busta is, die in New York de halve finale speelde en in Parijs de kwartfinales.

PCB haalde recent op gelijkaardige ondergronden, in Stockholm en Rotterdam, de halve finales. Humbert zou echter een stevige kluif voor hem zijn in zijn openingswedstrijd. Kijk maar naar hoe moeilijk deze laatste het voor Rublev maakte in Sint-Petersburg.

In Antwerpen weten we pas op maandag wie gekwalificeerd is en hoe de loting eruitziet vanaf de kwalificaties.

 

Mijn outrights-tip
Alex De Minaur wint de European Open aan 10.00