NBA

3 kanshebbers in de NBA: Lakers en Clippers meest kans om Milwaukee tegen te houden

22 februari, 2020

De All-Star break is altijd een ideaal een moment om terug te blikken op wat er allemaal al in het huidige NBA-seizoen is gebeurd en om te evalueren in welke mate de verwachtingen van voor het seizoen al werden ingelost. Vanzelfsprekend blik je dan ook vooruit naar de volgende wedstrijden, helemaal tot aan de Play-offs begin mei. Dat doen wij hieronder ook, met een overzicht van de 3 teams die het meeste kans maken op de NBA dit seizoen te winnen!

 

Milwaukee Bucks

Met aanvoerder Giannis Antetokounmpo, de huidige MVP (‘Most Valuable Player’), hebben de Bucks met een 46-8 tot hiertoe al het beste van het seizoen gehaald. Zij zijn momenteel het te verslagen team. Ze hebben ook nog eens de meest indrukwekkende speler van de NBA in de ploeg die bovendien maar blijft groeien en beter worden. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook een geweldig roster. Dat zorgt ervoor dat coach Mike Budenholzer vlot kan roteren en het aantal speelminuten van zijn spelers goed in de gaten kan houden. Antetokounmpo (30.9) is zo de enige speler die gemiddeld 30 minuten per wedstrijd speelt.  

Veel kenners denken echter dat de Bucks dit niveau niet kunnen aanhouden in de Play-offs. Zelfs als slaagt Milwaukee erin om tot dan in totaal 70 wedstrijden te winnen, dan nog is er meer vertrouwen in de twee teams uit L.A..

Met een Antetokounmpo in de basis, die elke week beter en beter wordt, en ook nog Khris Middleton, George Hill, Donte DiVincenzo, Eric Bledsoe en de broers Lopez in het team lijkt het alleszins duidelijk dat we de Bucks in de Play-offs zullen zien!

NBA Championship-notering: 3.40

 

L.A. Lakers

Met een record 41-12 kan er geen twijfel bestaan over waarom de Lakers helemaal bovenaan staan in de Western Conference. LeBron James — die al vier keer MVP was! — mag in december dan wel 35 geworden zijn, hij blijft evolueren en zijn spelmakerskwaliteiten telkens naar een hoger niveau tillen. Momenteel heeft hij dan ook het grootste aantal assists op zijn naam staan en dat terwijl hij nog altijd 25 punten per wedstrijd scoort en elke avond 35 minuten speelt.

Dit seizoen vormt James een duo met Anthony Davis. De Lakers haalden Davis vorige zomer weg bij de New Orleans Pelicans met een nogal historisch ruilpakket. Op vlak van al het talent waarmee LeBron James ooit al werd gekoppeld, moet deze 2,08 meter grote speler voor niemand onderdoen. Tenzij misschien voor Dwayne Wade. Dankzij James’ creativiteit en zijn eigen talent, scoort Davis ondertussen een gemiddelde van 26.6 per wedstrijd én wordt zijn naam genoemd voor de titel van Defensive Player of the Year.

James en Davis behoren allebei tot de top acht van beste spelers van de NBA. Ja, zelfs wanneer Steph Curry en Kevin Durant fit zijn! Toen Davis naar het Staples Center werd gehaald, werd er algemeen verwacht dat er niet veel ruimte over zou zijn om de rest van het team op niveau te brengen en houden. Maar trainer Frank Vogel is erin geslaagd om Dwight Howard, JaVale McGee, Kentavious Caldwell-Pope, Danny Green, Kyle Kuzma, Avery Bradley en Alex Caruso tot indrukwekkende resultaten te verleiden.

De Lakers zouden ideaal gezien nog een guard kunnen gebruiken om meer dreiging te brengen en om de spelverdeling over te nemen wanneer James niet op het terrein staat. Maar, zelfs als ze het houden zoals het nu is, maken de Lakers een serieuze kans om de titel te halen.

NBA Championship-notering: 4.00
 

 

L.A. Clippers

Op het eerste zicht is het seizoen teleurstellend geweest voor de Clippers. In de Western Conference is hun record van 37-18 goed voor een derde plaats in het westen en dichter bij het winstpercentage van de Dallas Mavericks (7de plaats) dan bij dat van de Lakers. Clippers hebben zwaar geïnvesteerd om Kawhi Leonard binnen te halen nadat hij de Raptors had verlaten. Daarnaast hebben ze ook een zware ruil gedaan om Paul George bij Oklahoma City Thunder weg te halen en wordt het duo ook ondersteund door de sterkste depth van de NBA. Daarom werd er meer van de Clippers verwacht dit seizoen.

Maar, het zou fout zijn om daar nu al (voorbarige!) conclusies uit te trekken voor de afloop van het kampioenschap. Leonard en George worden spaarzaam ingezet, zodat ze voldoende tijd hebben om te recupereren. Doc Rivers wil er duidelijk voor zorgen dat al zijn spelers 100% zijn in de Play-offs.

NBA Championship-notering: 4.30

 

 

Klaar om je eindwinnaar van het seizoen te kiezen? 
Ontdek alle NBA op Unibet.be.

 

Meer weten over de basisregels van basketbal en de populairste basketweddenschappen?
Die vind je in deze blogpost.