Basketbal

Wie haalt de finale op het WK Basketbal?

7 september, 2023

Het WK Basketbal in de Filipijnen, Japan en Indonesië nadert haar climax. Nog vier landen zijn in de running om Spanje op te volgen als wereldkampioen. De Verenigde Staten zijn torenhoog favoriet om een derde wereldtitel uit de laatste vier edities te halen. Niet verwonderlijk aangezien de VS basketbal ademt met hun geroemde NBA-competitie. Wie knokt zich op 8 september naar de finale van het WK 2023 Basket?

WK Basketbal halve finales

Wie kan het grote Verenigde Staten van een zesde wereldtitel houden? Sinds 2006 wonnen enkel zij en Spanje de afgelopen vier WK’s. Dit jaar lag Spanje er verrassend al uit in de groepsfase van de tweede ronde. Team USA versloeg in de kwartfinale Italië met duidelijke cijfers: 100 – 63. Mikal Bridges leverde 24 punten af en leidde zo zijn land met gemak naar de halve finales. Duitsland is de eerstkomende horde voor de VS. Duitsland won nipt van Letland ondanks dat de Duitsers vooraf hoog ingeschat werden. Letland had een makkelijke prooi moeten zijn maar bleek een stevige brok. Knaagt zo’n prestatie aan het vertrouwen als je daarna zelf in een underdogpositie komt?

De tegenstander van de VS of Duitsland in de finale wordt Servië of Canada. Servië moet het dit WK zonder NBA-kampioen Nikola Jokic doen. Onder aanvoering van Bogdanovic zal als underdog tegen Canada geknokt worden om een plekje in de finale. Opvallend: Servië werkt het WK basketbal 2023 af met elf spelers, want Borisa Simanic had na een elleboogstoot tegen Zuid-Soedan een dringende nieroperatie nodig. Canada knikkerde op haar beurt na een sterk Q3 Slovenië uit het toernooi met 100 – 89. Met Servië – Canada hebben we de spannendste affiche van beide halve finales.

Wedden op het WK Basketbal

De grote favorieten uit de VS staan op vlak van kwaliteit ver voor op hun tegenstanders. Niet onlogisch dat ze bij Unibet maar een notering van 1.16 krijgen om de halve finale tegen Duitsland te winnen. Die stap kan je zelfs al overslaan door voor ‘de Verenigde Staten worden wereldkampioen’ te gaan bij de outrights aan 1.50 keer je inzet. Geen enorme odds maar wel een optie met minder risico dan voor de underdog te gaan. De grote uitdager van de VS is op papier Canada, dat een notering van 4.00 toegewezen krijgt. Servië, dat het opneemt tegen Canada, staat aan 6.00!

In aanloop naar de halve finales speurden we naar een interessante wedtip. Die vonden we bij Servië – Canada op een verrassende wedmarkt. Servië stond hun afgelopen tien laatste wedstrijden steeds voor aan de rust. De Serviërs openen dus vaak furieus en sprokkelen meteen punten. Canada daarentegen opent niet zo denderd hun wedstrijden. De recentste twee wedstrijden op dit WK verloren ze de eerste helft. ‘Servie wint eerste helft’ staat aan een notering van 2.33, wat ons zeker value lijkt. Volg jij het WK Basketbal van dichtbij met één van deze wedtips?