Basketbal

Het nieuwe NBA-seizoen begint nu!

24 oktober, 2023

Een snelle fastbreak, een knallende driepunter of een spectaculaire buzzer beater: het NBA-seizoen is terug! Wie basketbal zegt, zegt NBA. Geen enkele competitie is groter dan die in de Verenigde Staten. Wie volgt de Denver Nuggets op in het seizoen 2023/24? We nemen je mee in een preview van het komende seizoen op zoek naar interessante wedtips!

NBA: ’s werelds grootste competitie

De NBA werd opgericht in 1946 en heeft sindsdien bijzonder grote sportlegendes gebracht. Denk maar aan Michael Jordan die door de lucht vliegt, Magic Johnson’s verbluffende assists en LeBron James’ ongeëvenaarde kracht. Door de jaren heen heeft de NBA niet alleen het spel veranderd, maar ook harten over de hele wereld veroverd.

Vorig seizoen kregen we een jaar vol spektakel zoals we gewend zijn van de NBA. Het 77e NBA-seizoen schoot uit de startblokken op 18 oktober 2022. De spetterende NBA All-Star Game wist op 19 februari 2023 de Vivint Arena in Salt Lake City op zijn kop te zetten. Een historisch moment vond vorig jaar ook plaats toen, ter ere van de legendarische Bill Russell, het nummer zes voor alle teams werd teruggetrokken. De finale? Een episch duel tussen de Denver Nuggets en Miami Heat. De Nuggets bekroonden een sterk seizoen met een 4-1 overwinning in de NBA Finals om zo voor het eerst NBA Champions te worden.

Wedden op NBA 2023 – 2024

De grote favorieten zijn de kampioenen van 2021, Milwaukee Bucks (notering van 4.50). Onder aanvoering van hun belangrijkste man Giannis Antetokounmpo gaan de Bucks voor hun derde NBA-titel. De druk valt volgend seizoen niet enkel op Giannis’ schouders, want Damian Lillard werd overgenomen van de Portland Trail Blazers. Lillard haalde vorig seizoen gemiddeld 32,2 punten en 7,3 assists bij Portland. Met hem aan boord worden de Bucks ‘the team to beat’ in het nieuwe NBA-seizoen.

Na de Bucks vinden we ook Boston Celtics (notering van 5.00) als één van de favorieten. Ze hebben niet alleen het dynamische duo van Jayson Tatum en Jaylen Brown weten te behouden, maar hebben ook Jrue Holiday van de Milwaukee Bucks aan de selectie toegevoegd. De afgelopen twee seizoenen verloren ze al in de NBA Finals én de Conference finals. Na 15 jaar willen zij koste wat kost nog eens de NBA-titel binnenhalen.

De derde favorieten voor de NBA-titel is de regerend kampioen. De Denver Nuggets (notering van 5.50) wonnen met een ruime 4-1 in de NBA Finals vorig seizoen. Ze gaan er ongetwijfeld weer vol voor in het nieuwe seizoen, met Jamal Murray en Nikola Jokic als belangrijkste spelers. Tweevoudig MVP Jokic maakt komend seizoen kans op een plaats in de exclusieve lijst van acht spelers met minstens drie MVP-awards. Als Jokic de MVP-titel wint, levert dat jou vijf keer je inzet op. Durf jij het aan om hier op in te zetten?