Andere Sporten

Conor McGregor

11 januari, 2018

Connor McGregor is een van de meest besproken atleten van de afgelopen tien jaar. McGregor werd in 1988 geboren in Dublin (Ierland). De Ier begon op zijn 12e met boks trainingen en op zijn 18e met MMA (Mixed Martial Arts). 

Professionele Carrière 

De professionele carrière (MMA) van McGregor begon in 2008, hij won zijn eerste twee gevechten als lichtgewicht, maar verloor zijn 3e gevecht als vedergewicht tegen Artemij Sitenkov. Hierna won McGregor weer 2 gevechten voor hij zijn 2e verlies in zijn carrière kreeg vs Joseph Duffy. Hierna behaalde McGregor echter een win-streak, hij won 8 gevechten op rij en won daarmee de CWFC vedergewicht en lichtgewicht kampioenschappen. 

McGregor in de UFC

Na de overwinningen in deze kampioenschappen kreeg McGregor een contract aangeboden (2013) om als UFC (Ultimate Fighting Championship) vechter verder te gaan. De win-streak van de Ier ging verder in de UFC waar hij zijn eerste zeven gevechten wist te winnen. Zijn eerste loss in de UFC was op 5 maart 2016 waar hij na submissie verloor van de Amerikaan Nate Diaz. Een half jaar later nam Connor McGregor revanche op Diaz door hem te verslaan na een jury beslissing. Hierna volgde een gevecht tegen de Amerikaan Eddie Alvarez voor het UFC lichtgewicht kampioenschap, ook deze werd gewonnen door de Ier.

Mayweather vs McGregor

Er was altijd wat roering tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather ondanks dat de laatste een professioneel bokser was en de Ier een MMA/UFC-vechter. Er werden tijdens de carrières wat beledigingen over en weer gegooid en gepraat over een mogelijk boks gevecht tussen de twee. McGregor kreeg zijn professionele boks licentie eind 2016, en de ongeslagen Mayweather (49-0 op dat moment) kwam uit pensioen om nog 1 gevecht te doen. In Las Vegas op 26 augustus 2017 was het zover een van de grootste gevechten in de geschiedenis Mayweather vs McGregor! In ronde tien van het gevecht won Mayweather met een TKO (Technical Knock Out). 

McGregor vs Khabib

Conor McGregor keerde terug naar de UFC en stond op 6 oktober 2018 voor het eerst weer in de ring waarin hij vocht hij tegen Khabib Nurmagomedov. Echter, ging er al heel wat aan deze wedstrijd vooraf, begin april had Khabib een incident met Artem Lobov een vriend en trainingspartner van McGregor. Twee dagen hierna wilde de Ier met een groep van ongeveer twintig man verhaal halen bij Khabib op een promotie event. Khabib zat op dit moment in een bus die net weg wilde rijden. Conor gooide een steekwagen tegen de ruit van de bus waarna er nog enkele andere voorwerpen door het gebroken raam gegooid werden. 
Na wat gevechten in de rechtbank was het op 6 oktober dan toch zover, McGregor vs Khabib! De Rus Khabib won het gevecht, maar sprong na zijn winst uit de kooi en begon een gevecht met Dillon Danis de trainingspartner van McGregor. Abubakar Nurmagomedov de neef van Khabib ging zich er ook mee bemoeien en zo ontstond er een gevecht tussen hem en Mcgregor. Beide vechters kregen een schorsing die ze momenteel uitzitten. De Rus kreeg negen maanden en mag op 6 juli 2019 zijn rentree maken, de Ier kreeg een schorsing van zes maanden en mag vanaf 6 april 2019 weer de ring instappen. 

Conor McGregor programma

Wat het volgende gevecht van Conor McGregor gaat worden is nog niet zeker. Er gaan verschillende geruchten in de rondte. Tegen Mayweather zal de Ier nooit meer vechten maar een rematch tegen Khabib Nurmagomedov zou zo maar kunnen! Ook gaan er geruchten over een mogelijk gevecht tegen van Connor McGregor vs Donald Cerrone. Wat het volgende gevecht van McGregor ook is bij Unibet België kun je er sowieso op inzetten, zelfs op de onbevestigde wedstrijden kun je al een bet plaatsen.