Wedtips Jupiler Pro League Speeldag 16

Het seizoen 2017-18 van de Pro League is halfweg en de rangschikking krijgt steeds meer vorm. Club Brugge, Charleroi en Anderlecht hebben voorlopig al een mooi puntenaantal opgebouwd en zijn volop op koers voor de begeerde top 6-plaatsen. Daaronder vinden we respectievelijk Sint-Truiden, Antwerp, Racing Genk, Waasland-Beveren, Standard, Zulte Waregem, KAA Gent en Moeskroen op een kluitje voor een plaats in Play-off 1. Zien we de top 3 deze week hun voorsprong verder uitbouwen? En krijgen we verschuivingen onderaan het klassement? Wij nemen alvast een kijkje op enkele wedstrijden van de 16e speeldag.

Bovendien zijn zoals steeds al de wedstrijden van de 16e speeldag in de Jupiler Pro League, net als de wedstrijden van de Proximus League, tijdens het wedden gratis live te bekijken via de livestream op Unibet. Daarnaast kan je naar gewoonte bij ons ook genieten van het ruimste aanbod aan weddenschappen op de grootste nationale en internationale sporten en competities.

Antwerp – KV Mechelen: Belangrijke punten in de Antwerpse derby

Zaterdag 25 november 18u00

De eerste zaterdagwedstrijd wordt afgewerkt tussen de enige 2 Antwerpse ploegen in de Jupiler Pro League: Antwerp en KV Mechelen. Antwerp stond voor enkele weken terug mooi derde in het klassement, maar viel na een 2 op 12 terug naar de 6e plaats. Op de vorige speeldag maakte Antwerp de verre verplaatsing naar de Kehrweg in Eupen en leek het lang met een punt te moeten doen. Dat was echter buiten Stallone Limbombe gerekend, die in de 88e minuut op assist van Ardaiz toch de 3 punten mee naar Antwerpen bracht.

Bij KV Mechelen is er minder reden om positief te zijn, na de winst tegen Kortrijk de week voordien waren de Mechelaars aanvallend te onmondig op het veld van Charleroi bij een 2-0 nederlaag. De rode kaart van Schoofs was een extra tegenvaller en bezorgt Jankovic extra kopzorgen. Door de winst van Kortrijk vorig weekend staat KV Mechelen nu voorlaatste, en een crisis loert achter de hoek.

Gezien het vormpeil van beide teams lijkt deze wedstrijd in het voordeel van Antwerp uit te gaan draaien. Play-Off I werkt motiverend en bovendien kan Antwerp ook positief terugblikken op de wedstrijd in de heenronde, waar Antwerp op het veld van Mechelen een 1-2 zege claimde.

Interessante notering: Winst Antwerp: 2.15

Racing Genk – Standard: 9e opeenvolgende wedstrijd zonder verlies voor Genk?

Zondag 26 november 14u30

De interessantste affiche van de 16e speeldag speelt zich zondag af in de Luminus Arena waarin Racing Genk het opneemt tegen Standard. Racing Genk kan terugblikken op een goede eindspurt van de heenronde, want sinds de 2-1 nederlaag op het veld van Sint-Truiden op 16 september ging geen enkele wedstrijd verloren. Genk speelde 5 keer gelijk (tegen Lokeren, Kortrijk, Moeskroen, Eupen en Oostende) en won tegen Club Brugge, Anderlecht en vorige week op het veld van Zulte Waregem. In deze laatste 8 wedstrijden slikte Genk ook slechts 5 doelpunten. Deze prestatie deed hen net opnieuw de top 6 binnenduiken, en het mag duidelijk zijn dat dit de doelstelling is.

Bij Standard aan de andere kant speelt er voornamelijk 1 probleem op dat de vorige speeldag eens te meer benadrukt werd: hun offensieve kracht. Terwijl Standard slechts 18 doelpunten slikte (6e beste verdediging in de Jupiler Pro League) beschikt het wel over de slechtste aanval. Het wist op 15 wedstrijden slechts 15 keer te scoren. Ook de laatste wedstrijd in eigen huis tegen Oostende, waar het een goede 25 minuten tegen een man meer speelde, kwam Standard niet aan scoren toe.

Duels tussen Genk en Standard staan meestal garant voor aangenaam en attractief voetbal, met wisselende resultaten doorheen de voorbije jaren. Gezien de huidige vorm, geven we deze wedstrijd toch graag het voordeel aan Racing Genk

Interessante noteringen: Winst Racing Genk: 2.05, Totale aantal doelpunten gescoord door uitploeg -  Onder 0.5: 2.65

Andere wedstrijden van speeldag 16 van de Jupiler Pro League

  • AA Gent – Moeskroen: vrijdag 24 november 20u30
  • Oostende – Eupen: zaterdag 25 november 20u00
  • Sint-Truiden – Lokeren: zaterdag 25 november 20u00
  • Waasland-Beveren – Sporting Charleroi: zaterdag 25 november 20u30
  • Anderlecht – KV Kortrijk: zondag 26 november 18u00
  • Club Brugge – Zulte Waregem: zondag 26 november 20u00

Zoals elke speeldag kan je deze week ook weer genieten van een speciale promotie voor de Jupiler Pro League: Wed deze speeldag live op de verschillende wedstrijden en ontvang een 100% profitboost ticket op een volgende live weddenschap

Wed nu op de Jupiler Pro League