Waarop te wedden op de Jupiler Pro League Speeldag 6?

september 6, 2017

De kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 zitten er weer op en we mogen best trots zijn op de resultaten van België. De Rode Duivels zijn, naast gastland Rusland, de enigen die nu al gekwalificeerd zijn na een geweldige 9-0 tegen Gibraltar en 1-2 winst op het veld van Griekenland.

Nu deze internationale wedstrijden achter de rug zijn is het weer tijd om ons te focussen op onze eigen nationale competitie. In tussentijd is ook de transferperiode afgesloten en zullen we heel wat teams met heel wat aanpassingen het seizoen zien verder zetten. Wat de nieuwe aanwinsten voor de teams zullen presteren, valt nog af te wachten. Wij werpen alvast een blik op de wedstrijden van komende speeldag en halen er zoals gewoonlijk enkele interessante wedtips uit.

Vergeet daarnaast niet dat de wedstrijden van de Jupiler Pro League en vele andere competities gratis te bekijken zijn via de livestream van Unibet zodat u geen seconde van de actie hoeft te missen. Profiteer tegelijkertijd mee van een extra stortingsbonus, speciaal voor deze speeldag.

Antwerp – Sint-Truiden: Wie zet zijn mooie reeks voort?

zaterdag 9 september, 20u00

Wie bij het begin van het seizoen over deze wedstrijd had gepraat, had misschien wel durven denken dat dit een soort vroegtijdig zespuntenduel had kunnen zijn onderin het klassement. Niets is echter minder waar want beide teams staan fier in de top 5 van het klassement: Antwerp staat met 10 op 15 op een gedeelde 4e plaats, STVV staat net daarboven op een 3e plaats.

Die hoge positie heeft Antwerp vooral te danken aan zijn prestaties op verplaatsing: Terwijl Antwerp ‘slechts’ 1 op 6 haalde thuis tegen Anderlecht en Racing Genk is het voorlopig nog foutloos op verplaatsing: Zowel Oostende, Mechelen als AA Gent gingen voor de bijl, mede dankzij de grote steun waarop Antwerp steeds kan rekenen van zijn supporters op verplaatsing. Sint-Truiden langs zijn kant verbaasde vriend en vijand door tegen Anderlecht, AA Gent, Standard en Waasland Beveren de drie punten te halen, enkel Zulte Waregem was thuis te sterk voor de Limburgers.

In de transferperiode zien we bij de Limburgers geen grote veranderingen: STVV is nagenoeg onveranderd ten opzichte van de vorige speeldag. Antwerp daarentegen was vooral de laatste dag heel actief. Terwijl de Antwerpenaren onder andere Tuur Dierckx, kapitein Frédéric Duplus en Fabien Camus lieten vertrekken, versterkten ze zich wel met Aurelio Buta (Por, Benfica), Roberto Nuñez (Spa, jeugd Atletico Madrid) en Sambou Yatabaré (Fra, Werder Bremen).

Hoewel beide teams een indrukwekkende start kenden, zien we over het algemeen toch een meer consistente sterkte van de Limburgers. We verwachten dat ze minstens 1 punt, en mogelijk de volle buit, weer meenemen naar huis.

Onze wedtip: Ongeldig bij gelijkspel - Sint-Truiden (odd: 2.18)

Standard – Sporting Charleroi: Het Waalse duel der uitersten

zondag 10 september, 18u00

Zondagavond neemt Standard het thuis op tegen Charleroi. Een duel waar Standard in principe nooit bang voor hoeft te zijn, aangezien het al van 31 oktober 2008 (!) geleden is dat Charleroi nog wist te winnen op Sclessin, de 9 andere thuisduels werden altijd gewonnen of een gelijkspel.

De omstandigheden van dit duel zijn echter helemaal anders dan dat ze de voorbije seizoenen waren. Standard wist dit seizoen slechts 1x te winnen (thuis tegen Racing Genk, 2-1) en 1x gelijk te spelen (op KV Mechelen, 1-1) en ging de laatste drie speeldagen onderuit tegen Sint-Truiden (uit, 1-0), Zulte Waregem (thuis, 0-4) en Club Brugge (uit, 4-0).

Charleroi daarentegen kan nog steeds terugblikken op een foutloos parcours en staat trots samen met Club Brugge bovenaan het klassement. De slachtoffers van dienst waren Kortrijk (thuis, 1-0), Moeskroen (uit, 2-5), Anderlecht (thuis, 2-0), Racing Genk (uit, 0-1) en Zulte Waregem (thuis, 3-2). Enkel in de laatste wedstrijd kroop Charleroi door het oog van de naald: enkele minuten voor tijd stond het nog 1-2 voor Zulte Waregem, maar in een knotsgek einde werd dit nog volledig omgekeerd.

Op de transfermarkt was het de laatste weken nagenoeg windstil bij Charleroi, terwijl Standard hoedanook niet stil heeft gezeten. Vooral vooraan zien we grote verandering bij Standard, dat dit seizoen slechts 3 keer wist te scoren. Het leent basisspelers Belfodil, Dossevi en Raman uit terwijl het enkele klinkende namen als Rode Duivel Cavanda (op huurbasis van Galatasaray) en de Kroaat Duje Čop (overgekocht van Cagliari) uit zijn hoed tovert. Het is echter de vraag hoe snel deze nieuwe krachten ingewerkt zullen zijn.

Hoewel de verplaatsing naar Standard altijd garant staat voor een moeilijke pot voetbal en de onderlinge geschiedenis zeker niet in het voordeel spreekt van de bezoekers, verwachten we een ‘verrassing’ van Charleroi, in hoeverre het nog een verrassing genoemd kan worden. Deze wedstrijd zou hoedanook garant moeten staan voor een interessante pot voetbal.

Onze wedtips: Ongeldig bij gelijkspel – Charleroi (odd: 3.05), Beide teams scoren (odd: 1.81)

Andere duels op het programma van speeldag 6 van de Jupiler Pro League:

  • Anderlecht – Sporting Lokeren: Vrijdag 8 september 20u30
  • Moeskroen – Club Brugge: zaterdag 9 september 18u00
  • Waasland-Beveren – AS Eupen: zaterdag 9 september 20u00
  • Zulte Waregem – Kortrijk: zaterdag 9 september 20u30
  • KAA Gent – KRC Genk: zondag 10 september 14u30
  • KV Mechelen – KV Oostende: zondag 10 september 20u00

Al deze wedstrijden en andere wedstrijden van de Jupiler Pro League en de Proximus League zijn zoals steeds live te bekijken via de livestream op Unibet. Daarnaast kan u bij ons ook steeds genieten van het ruimste aanbod aan weddenschappen op de grootste nationale en internationale sporten en competities.

Wij wensen je alvast veel succes met de weddenschappen het aankomende weekend!

Wed nu op de Jupiler Pro League