Jupiler Pro League Speeldag 8: De beste odds

september 20, 2017

Na de 1/16e finales van de Croky Cup – de eerste ronde waar de teams uit de Jupiler Pro League aan de bak kwamen – is het weer tijd voor een nieuwe speeldag van de vaderlandse competitie, die inmiddels al aan de 8e speeldag toe is. Het belooft een interessante speeldag te worden, met als voornaamste affiche Charleroi dat thuis Club Brugge mag ontvangen in een rechtstreeks duel voor de eerste plaats. Bij een gelijkspel kan zelfs Sint-Truiden mee aan de leiding komen, dat dit seizoen al vriend en vijand wist te verrassen.

Ook onderin het klassement wordt het stilaan spannend voor Oostende, dat momenteel met een schamele 1 op 21 al 3 punten achter staat op de voorlaatste teams, KV Mechelen en Eupen. Gent pakte zijn eerste driepunter op het veld van Oostende en kan voorlopig even ademhalen. Zien we de komende speeldag nog meer verrassingen en wat zijn precies de beste wed tips voor de aankomende speeldag? Zoals gewoonlijk kijken we het graag voor u na.

Vergeet ook niet dat de wedstrijden van de Jupiler Pro League en vele andere competities gratis te bekijken zijn via de livestream van Unibet. Op die manier hoeft u geen seconde van de actie te missen!

Antwerp – KV Kortrijk: eerste thuisoverwinning voor Antwerp?

Vrijdag 22 september 20u30

De 8e speeldag wordt afgetrapt in het Bosuilstadion in Deurne voor het duel tussen Antwerp en KV Kortrijk. Beide teams vinden we in de middenmoot van het klassement terug: Promovendus Antwerp staat nog steeds op een verdienstelijke 6e plek met 12 op 21 terwijl KV Kortrijk met 9 punten op een 8e plek staat.

Antwerp kan hoe dan ook al tevreden terugblikken op zijn seizoensstart, maar het opvallendste is echter dat het de meeste van zijn punten buiten huis haalde. Terwijl Antwerp met 10 op 12 (0-1 op Gent, 1-2 op Mechelen, 3-4 op Oostende, 1-1 op Lokeren) de beste uitploeg van het seizoen is, behaalde het thuis slechts 2 op 9 waardoor het thuis enkel beter doet dan Oostende. Weliswaar hebben de Antwerpenaren met Sint-Truiden (1-1), Racing Genk (3-5) en Anderlecht (0-0) niet de minste tegenstanders tegen zich gehad, maar toch zal het ergens knagen. De vlotte thuisoverwinning van het seizoen in de beker met 2-0 cijfers tegen Lierse zal ongetwijfeld wel een positief gevoel achtergelaten hebben.

Kortrijk heeft slechts 9 op 21 maar kan desondanks toch terugblikken op een positieve start van het seizoen. Het heeft met Charleroi, Club Brugge, Zulte Waregem en Anderlecht al stevige tegenstanders gehad en de Kortrijkzanen kunnen zich vooral optrekken aan de 2 punten die ze overhielden aan de duels tegen deze twee laatste teams. Kortrijk toont dat het wil voetballen en dat resulteerde de laatste speeldagen ook steeds in open, interessante wedstrijden. Zo getuigt ook het bekerduel thuis tegen Durbuy, dat Kortrijk met 5-3 won.

Aangezien Antwerp de laatste 2 en Kortrijk zelfs de laatste 3 wedstrijden gelijk speelden zal het verlangen naar een driepunter groot zijn langs beide kanten. Beide teams zijn echter aan elkaar gewaagd en een nieuw gelijk spel valt zeker niet uit te sluiten.

Interessante odd: Gelijkspel: 3.50, Over 2.5 doelpunten: 1.89

Racing Genk – Oostende: diepere put voor KV Oostende?

Zaterdag 23 september 18u00

Het eerste duel op zaterdag is het duel tussen Racing Genk en Oostende, twee teams die een slechte seizoensstart kennen. Terwijl Racing Genk kleurloos op de 10e plek staat met 8 punten, zien we bij Oostende enkel de kleur rood: zij zijn momenteel de rode lantaarn met 1 punt uit 7 wedstrijden en zien de rest verder uitlopen.

En de honger van Racing Genk om drie punten te pakken en weer de aansluiting met de subtop te vinden zal groot zijn, vorige speeldag kreeg het de ondankbare opdracht om de Limburgse derby aan te gaan op het veld van de ploeg in vorm Sint-Truiden. Er was meer sfeer naast dan op het veld want het was pas laat in de tweede helft dat de eerste bepalende acties kwamen. Een mooie vrije trap van Bezus en een klasseflits van Dussaut waren voldoende om de wedstrijd te bepalen, Schrijvers kon nog tegenscoren net voor tijd voor Genk, maar het mocht niet baten.

Na het verlies van de derby is de komst van Oostende misschien wel een godsgeschenk, Oostende wist ook vorige speeldag thuis tegen de voorlaatste in de stand, AA Gent, kansloos onderuit te gaan met 0-2. Vooral het scorend vermogen van Oostende vormt een probleem, want na de 7 speeldagen scoorden de Kustboys slechts 5 keer, waarvan 3 doelpunten in het duel thuis tegen Antwerp (3-4). Het resulteerde inmiddels in het ontslag van Yves Vanderhaeghe, en de vraag is maar in hoeverre interim-coach Adnan Custovic al aanpassingen kan doen in het huidige team.

Racing Genk heeft de 3 punten hier nodig om de weg te vinden naar de play-offplaatsen, en winnen is dan ook de boodschap. Gezien de huidige vorm, zou dit een ruime overwinning kunnen worden

Interessante odd: Racing Genk Handicap -1: 2.63

Andere duels op het programma van speeldag 8 van de Jupiler Pro League:

  • KV Mechelen – Sint-Truiden: zaterdag 23 september 20u00
  • Moeskroen – Eupen: zaterdag 23 september 20u00
  • Waasland-Beveren – Anderlecht: zaterdag 23 september 20u30
  • AA Gent – Zulte Waregem: zondag 24 september 14u30
  • Charleroi – Club Brugge: zondag 24 september 18u00
  • Standard Luik – Lokeren: zondag 24 september 20u00

Al deze wedstrijden en andere wedstrijden van de Jupiler Pro League en de Proximus League zijn zoals steeds live te bekijken via de livestream op Unibet. Daarnaast kan u naar gewoonte bij ons ook steeds genieten van het ruimste aanbod aan weddenschappen op de grootste nationale en internationale sporten en competities.
 

Wed nu op de Jupiler Pro League