Jupiler Pro League speeldag 7: enkele interessante odds

september 13, 2017

Na de zesde speeldag is er in het klassement van de Jupiler Pro League relatief weinig veranderd. Maar liefst 5 van de 8 wedstrijden bleven steken op een gelijkspel en enkel Anderlecht, Waasland-Beveren en Moeskroen namen thuis de volle driepunter. Door het verlies van Club Brugge tegen deze laatstgenoemde staat Charleroi momenteel zelfs even alleen op kop van het klassement na het gelijkspel op Standard.

Er is geen enkel team meer met het maximum van de punten maar ook onderin is Oostende eindelijk van de nul af, al kan het niet meteen tevreden zijn om een laatgemaakte voorsprong in de wedstrijd een aantal minuten later weer af te moeten geven. Oostende mag deze speeldag rechtstreeks strijden voor de laatste plaats tegen KAA Gent. Zullen we komende speeldag grote veranderingen zien? En vooral, wat zijn nu de beste wedtips voor de aankomende speeldag? Wij kijken het graag voor u na.

Vergeet daarnaast niet dat de wedstrijden van de Jupiler Pro League en vele andere competities gratis te bekijken zijn via de livestream van Unibet zodat u geen seconde van de actie hoeft te missen.

KV Kortrijk – Anderlecht: herstelt Anderlecht voldoende van zijn Europese nederlaag?

Zaterdag 16 september 18u00

Met de wedstrijd Kortrijk – Anderlecht zien we twee teams met 8 punten die dit seizoen exact 2 keer wisten te winnen, te verliezen en gelijk te spelen. Beide teams zullen hier echter wel met een ander gevoel op terugblikken. Terwijl de Kortrijkzanen inmiddels enkel punten moest inleveren tegen teams uit de huidige top 6 wordt het seizoensbegin van Anderlecht gekenmerkt door voetbal onwaardig voor een landskampioen.

Hoewel de positie in het klassement anders doet vermoeden, zagen we van Kortrijk steeds aangename wedstrijden. Enkel in het allereerste duel tegen Charleroi wisten de Kortrijkzanen geen doelpunt binnen te prikken, hun doelpuntensaldo staat momenteel op 7-7.

Anderlecht verloor vorige speeldag bijna zijn tweede thuiswedstrijd op rij en wist pas in het laatste kwartier van de wedstrijd een 1-2 achterstand tegen Lokeren om te buigen in een 3-2 winst. Het toonde niet echt veel goede moed voor de zware verplaatsing naar Bayern München die hen zou wachten in de midweekwedstrijd, die de Brusselaars ook kansloos verloren met 3-0 en waarin ze slechts 1 schot op doel lukten.

Hoewel de kern van Anderlecht voldoende breed is om een midweekwedstrijd op te kunnen vangen, is het toch maar de vraag in hoeverre ze er ook echt klaar voor zullen zijn. De onderlinge geschiedenis in mag dan wel in het voordeel van Anderlecht spreken,het won dit seizoen nog niet buitenhuis. Sterker nog, het wist nog geen enkele keer te scoren op verplaatsing.

Wanneer je voor minstens 25 euro inzet op deze wedstrijd, kan je bovendien kans maken op een VIP-trip naar Parijs voor de wedstrijd PSG - Anderlecht!

Interessante odd: dubbele kans Kortrijk of gelijkspel: 2.25

Club Brugge – KV Mechelen: nieuw puntenverlies voor Club Brugge?

Vrijdag 15 september 20u30

Bij de openingswedstrijd van de 7e speeldag zien we de sterkste aanval van de competitie, Club Brugge, het opnemen tegen het team met de meeste gelijke spelen, KV Mechelen. Terwijl Club Brugge volop op titelkoers is, zien we momenteel KV Mechelen mee onderaan het klassement bengelen.

De zegereeks van Club Brugge werd vorige zaterdag onderbroken door Moeskroen, een van de verrassingen dit seizoen. Hoewel Club vrij snel kon tegenscoren na de penalty van Moeskroen, kreeg het net voor de rust wel de 2-1 tegen. Moeskroen deed de wedstrijd op slot en Club kon niet voldoende druk zetten om iets te forceren waardoor de ruststand ook meteen de eindstand bleef.

Terwijl KV Mechelen vorig seizoen slechts 6 keer gelijk speelde, staat de teller momenteel al op 4 puntendelingen. Ook vorige speeldag tegen rode lantaarn KV Oostende werden de punten gedeeld. Mechelen kwam zelfs nog goed weg, want 20 minuten voor tijd stond het nog 0-1 achter met een mannetje minder. Bandé wist gelukkig voor hen nog tegen te scoren voor de Maneblussers.

Deze wedstrijd heeft er alles naar weg om één van de meest eenzijdige duels te worden van deze speeldag. Terwijl Club Brugge op titelkoers is, haalde Mechelen slechts 4 op 18 tegen teams in de middenmoot en onderaan het klassement. Leko heeft maar één opdracht met zijn team, en die zou hij ook vlot moeten kunnen voltooien.

Interessante odd: Club Brugge handicap -1.5 (1.89)

Andere duels op het programma van speeldag 7 van de Jupiler Pro League:

  • Lokeren – Antwerp: zaterdag 16 september 20u00
  • Charleroi – Waasland-Beveren: zaterdag 16 september 20u00
  • Sint-Truiden – Racing Genk: zaterdag 16 september 20u30
  • Zulte Waregem – Moeskroen: zondag 17 september 14u30
  • Oostende – AA Gent: zondag 17 september 18u00
  • Eupen –  Standard: zondag 17 september 20u00

Al deze wedstrijden en andere wedstrijden van de Jupiler Pro League en de Proximus League zijn zoals steeds live te bekijken via de livestream op Unibet. Daarnaast kan u bij ons ook steeds genieten van het ruimste aanbod aan weddenschappen op de grootste nationale en internationale sporten en competities.
 

Wed nu op de Jupiler Pro League