Jupiler Pro League Speeldag 4: Waarop te wedden?

De derde speeldag van de Jupiler Pro League stond bol van opmerkelijke uitslagen en verrassingen. Zo zagen we bijvoorbeeld Charleroi dat thuis won tegen landskampioen Anderlecht, Oostende dat geen schijn van kans had thuis tegen Waasland-Beveren en 0-3 onderuit ging en Genk dat in een doelpuntenfestijn met 8 (!) doelpunten ging winnen op Antwerp. Wij kijken dan ook graag uit naar de vierde speeldag die het komende weekend op het programma staat. We nemen een kijkje op de noteringen en halen zoals elke week enkele mooie wedtips voor u naar voren.

Vergeet bovendien niet dat de Jupiler Pro League en vele andere grote competities zoals steeds op alle toestellen te bekijken valt via de live stream van Unibet TV, wat het wedden op voetbal nog leuker maakt. Het enige dat u daarvoor nodig heeft is een Unibetaccount en voldoende balans om een weddenschap te kunnen plaatsen.

Racing Genk – Sporting Charleroi – Nieuw doelpuntenfestijn?

Zaterdag 19 augustus, 18u00

Naar onze mening een van de leukste en interessantste duels staat dit weekend op het programma in de Cristal Arena waar Racing Genk thuis een van de positieve verrassingen van het seizoen, Charleroi, ontvangt.

Wie houdt van veel doelpunten, is dit seizoen bij Racing Genk zeker al goed aan zijn trekken gekomen. Vorige speeldag maakte Racing Genk dan ook op verplaatsing gehakt van Antwerp. Het scoorde na 21 minuten al 3 keer en wist uiteindelijk vlot met 3-5 te winnen. Daarmee heeft Genk zijn eerste driepunter van het seizoen beet, maar sloot het wel de wedstrijd af met een wrang en dubbel gevoel: Genk scoorde dit seizoen al 9 keer, wat hen voorlopig samen met Club Brugge het meest scorende team maakt in de Jupiler Pro League voorlopig. Aan de keerzijde van de medaille is er met 8 tegendoelpunten nog maar 1 team meer gepasseerd, namelijk rode lantaarn Eupen (10 tegendoelpunten)

Aan de andere kant van het duel zaterdag zien we dé verrassing van het seizoen, Charleroi. Charleroi is momenteel samen met Club Brugge het enige team dat nog het maximale van de punten heeft na winsten tegen respectievelijk Kortrijk (thuis, 1-0) Moeskroen (uit, 2-5) en landskampioen Anderlecht (thuis, 2-0). In dat laatste duel was het vooral Anderlecht dat wist te drukken, maar wisten de Zebra’s de druk te weerstaan en waren het de individuele flitsen van Baby en invaller Benavente die de 2-0 op het bord zetten.

Hoewel Racing Genk als thuisteam zwaar favoriet is (1.85) zou deze wedstrijd alle kanten uit kunnen gaan gezien de vorm van Charleroi en het beperkt aantal wedstrijden om op terug te kunnen kijken. Desondanks staan thuiswedstrijden van Racing Genk staan vaak garant voor veel doelpunten en gezien het scorend vermogen en vooral het defensief onvermogen van Racing Genk heeft deze wedstrijd het potentieel een nieuwe doelpuntenfestijn te worden, afhankelijk van wanneer de wedstrijd openbreekt. Dit is zeker een interessante wedstrijd om live op te wedden.

Onze wedtip: Over 3.5 doelpunten (3.65)

Waasland-Beveren – Sporting Lokeren: een Wase derby van uitersten

Zaterdag 19 augustus, 20u00

Een ander minder populair, maar daarom niet minder interessant duel speelt zich af op het veld van Waasland-Beveren, dat de buren uit Lokeren ontvangt voor de beruchte derby van het Waasland.

Hoewel Waasland-Beveren klassiek gekend staat als een team dat mee strijdt tegen degradatie heeft het dit seizoen zijn start zeker niet gemist. En er dient niet ver gekeken te worden naar de reden daarvan: de 23-jarige Zinho Gano. De jonge Belg presteerde al sterk aan het eind van vorig seizoen maar dit seizoen is hij ook echt aan een blitzstart begonnen: hij scoorde dit seizoen al 4 keer, wat hem voorlopig de gouden stier oplevert. Waasland-Beveren verbaasde ook vriend en vijand door vorig weekend met 0-3 te gaan winnen op het veld van het zwalpende Oostende, wat hen momenteel op een comfortabele 5 punten brengt. De vraag is echter hoe lang ze Gano gaan kunnen houden, die inmiddels in de belangstelling staat van meerdere clubs.

Aan de andere kant zien we Lokeren, dat een zeer deprimerende seizoensstart kende. Niet alleen wist Lokeren nog geen enkel punt te sprokkelen, het wist in zijn eerste 3 wedstrijden zelfs nog niet de weg naar het doel te vinden. Enige verzachtende omstandigheid voor Lokeren is dat Peter Maes nog maar net is teruggekeerd, al begint hij zijn nieuwe periode niet positief met een 0-2 nederlaag thuis tegen Moeskroen. De vraag is echter of enkel een trainerswissel voldoende is om de brokken te lijmen.

Hoewel Waasland-Beveren in zijn huidige vorm in nog geen enkele van de 5 derby’s in de Jupiler Pro League thuis kon winnen van Lokeren, lijkt alles er naar uit te zien dat deze speeldag deze ban gebroken kan worden. Let echter wel op dat dit sterk afhankelijk kan zijn van de situatie rond een eventuele transfer van Gano, die als hij nog niet verkast, zich wel graag extra in de spotlights zal willen spelen.

Onze wedtip: Winst Waasland-Beveren (1.95)

Andere duels op he programma van speeldag 4 van de Jupiler Pro League:

  • Standard – Zulte Waregem: vrijdag 18 augustus 20u30
  • Eupen – Oostende: zaterdag 19 augustus 20u00
  • KV Mechelen – Antwerp: zaterdag 19 augustus 20u30
  • Anderlecht – Sint-Truiden: Zondag 20 augustus 14u30
  • KV Kortrijk – Club Brugge: Zondag 20 augustus 18u00
  • Moeskroen – AA Gent: Zondag 20 augustus 20u00

Wie deze speeldag inzet op de Jupiler Pro League kan bovendien een mooie freebet van 50 euro winnen

Zoals altijd kan je deze en andere wedstrijden van de Jupiler Pro League live mee volgen via de live stream van Unibet TV. Daarnaast kan je bij ons zoals steeds ook terecht voor het ruimste aanbod uit de grootste en kleinste competities.

Wed nu op de Jupiler Pro League