Jupiler Pro League Speeldag 18: Een korte vooruitblik

De Jupiler Pro League is toe aan zijn laatste 4 speeldagen van 2017. Dat zijn voldoende wedstrijden om de kaarten voor de Play-offs door elkaar te schudden. Club Brugge, Charleroi en Anderlecht hebben inmiddels een kloof van minstens 8 punten kunnen slaan op de achtervolgers en mogen zich, tenzij er zich nog een doemscenario afspeelt, stilaan opmaken voor Play-off 1. Onderin zien we dat Eupen inmiddels 4 punten moet inhalen op KV Mechelen en hard zal moeten knokken tegen degradatie. Maar welke wedstrijden zijn dit weekend interessant om op in te zetten? Wij nemen alvast een kijkje.

Zoals steeds zijn al de wedstrijden van de 18e speeldag in de Jupiler Pro League, net als de wedstrijden van de Proximus League, tijdens het wedden gratis live te bekijken via de livestream op Unibet. Daarnaast kan je naar gewoonte bij ons ook genieten van het ruimste aanbod aan weddenschappen op de grootste nationale en internationale sporten en competities.

Waasland-Beveren – Standard: Belangrijke punten met oog op top 6

Vrijdag 8 december 20u30

De openingswedstrijd van de 18e speeldag vindt plaats op de Freethiel waar Waasland-Beveren het opneemt tegen Standard. Hoewel Waasland-Beveren lang in de top 6 heeft gestaan, behaalden de Waaslanders slechts 3 op 15 en zijn ze inmiddels weggezakt naar de 9e plaats met 21 punten. Standard kende langs hun kant een kleurloze start van het seizoen maar speelt zich al enkele weken richting top 6. De Rouches staan momenteel 7e en kunnen bij winst zelfs opklimmen naar de 4e plaats dit weekend.

Standard zal het dit weekend echter wel zonder coach moeten doen. Sa Pinto kreeg na zijn wangedrag tijdens de bekerwedstrijd op Anderlecht (die 0-1 gewonnen werd) een schorsing van 3 wedstrijden, al kan dit na beroep van de club nog wijzigen. Waasland-Beveren is op zijn beurt dan weer afhankelijk van de vorm van bepaalde sterkhouders zoals Morioka.  De voorbije weken werd dit niet vertaald in puntengewin: de Waaslanders haalden 3 punten op 12.

In dit duel zien we met Standard het team met het minste aantal geziene doelpunten (18 voor, 19 tegen) het opnemen tegen het team met het tweede meest geziene doelpunten (32 voor, 31 tegen). Waasland-Beveren kon zelf echter maar 1 keer scoren in de laatste 3 competitiewedstrijden. Ook tegen een georganiseerd Standard zal Waasland-Beveren geen gemakkelijke klus voorgeschoteld krijgen. Gezien de huidige vorm van Standard is wedden op winst van Standard een mooie keuze, gezien de notering.

Interessante notering: Winst Standard: 2.30, Onder 2.5 goals: 1.91

Anderlecht – Charleroi: rechtstreekse strijd om de tweede plaats

Zondag 10 december 18u00

De meeste ogen zullen dit weekend gericht zijn op de topper Anderlecht-Charleroi. Beide ploegen zijn momenteel in vorm met 13 op 15 en kunnen zondag onderling uitmaken wie zondagavond op de tweede plaatst staat.

Het is echter maar de vraag in hoeverre Anderlecht herstelt van de midweekwedstrijd in de Champions League op het veld van Celtic Glasgow. Anderlecht zal het vermoedelijk moeten doen zonder de geblesseerde Kara Mbodji. Paarswit speelt overigens zijn 7e wedstrijd op 3 weken tijd, wat mogelijk extra sporen achterlaat.

Charleroi speelde na een mooie 12 op 12 tegen Waasland-Beveren, KV Mechelen, Antwerp en KAA Gent op de vorige speeldag thuis gelijk tegen Oostende. Het blok dat coach Felice Mazzu heeft neergezet wordt alleszins moeilijk te ontwrichten voor de regerende landskampioen.

Dit wordt ongetwijfeld het duel om naar uit te kijken en, net zoals veel andere wedstrijden het huidige seizoen, kan deze topper alle kanten uit. Gezien de drukke kalender van de voorbije weken voor Anderlecht en de nog steeds sterke vorm van Charleroi, kunnen de Karolo’s, net zoals in Play-off I vorig seizoen, zeker een punt halen op Anderlecht.

Interessante notering: Dubbele kans: Winst Charleroi of gelijkspel: 3.00

Andere wedstrijden van speeldag 18 van de Jupiler Pro League:

  • KV Oostende – KV Mechelen: zaterdag 9 december 18u00
  • Racing Genk – Eupen: zaterdag 9 december 20u00
  • Antwerp – Moeskroen: zaterdag 9 december 20u00
  • AA Gent – KV Kortrijk: zaterdag 9 december 20u30
  • Club Brugge – Lokeren: zondag 10 december 14u30
  • Sint-Truiden – Zulte Waregem: zondag 10 december 20u00

De voorbije speeldagen werden veel wedstrijden pas beslist in de blessuretijd. Omdat er niets erger is dan een weddenschap in deze laatste minuten te moeten verliezen hebben wij deze week een speciale promotie klaargezet: Schrijf je in voor de promotie en ontvang tot 25 euro terug in cash per enkelvoudige 1x2-weddenschap die je verliest in de blessuretijd!

Wed nu op de Jupiler Pro League